Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nieuw! Het Handboek digitale onderwaterfotografie – De basis

Goed nieuws voor beginnende en minder ervaren onderwaterfotografen! Het Handboek Digitale Onderwaterfotografie – Basis van onderwaterfotograaf Ron Offermans is nu verkrijgbaar.

Na het handboek voor gevorderde onderwaterfotografen is er nu ook een basisboek voor alle fotografen die met een compactcamera de onderwaterwereld willen vastleggen. Het boek bestaat uit twee delen: een algemeen boekwerk én een bijlage naar keuze waarin de ins en outs van een bepaald merk/model compactcamera stap voor stap worden uitgelegd.

Onderwaterfotograaf Ron Offermans merkte in de vele workshops die hij geeft, dat er een duidelijke behoefte is aan een handig naslagwerk. Hij verdiepte zich letterlijk in de wereld van de compactcamera’s en testte deze om de mogelijkheden van al deze camera’s te leren kennen. Zijn conclusie was dat de basis van de onderwaterfotografie weliswaar overeind bleef, maar dat met zo veel verschillen tussen de compactcamera’s het onmogelijk was om dit overzichtelijk in één boek te behandelen.

Boek met bijlage
Het resultaat is dat in het basisboek de algemene theorie wordt besproken en handige tips worden gegeven waar elke fotograaf veel aan heeft. In de bijlagen worden de instellingen en menu’s van een bepaald type compactcamera onder de loep genomen. Bij aanschaf van een basisboek kun je één bijlage kiezen, die bij de prijs is inbegrepen. Het voordeel van de bijlage is dat je, aldus Ron, «veel meer  informatie over het gebruik van een specifieke camera onder water krijgt. Veel meer dan je in de handleiding van de fabrikant zult vinden!» En er is nog een groot voordeel: zodra er een nieuwe compactcamera op de markt komt, wordt er een nieuwe bijlage over de desbetreffende camera uitgebracht. Altijd actueel dus!

Alle foto’s zijn gemaakt met een compactcamera 
Denk niet dat je alleen topfoto’s kunt maken met een dure camera met alle toeters en bellen. Ron Offermans laat in het basisboek zien dat dit met een compactcamera ook kan! Alle onderwaterfoto’s in het boek maakte hij namelijk met compactcamera’s van verschillende merken.

Compleet naslagwerk
De twee Handboeken samen (voor gevorderden en het basisboek) vormen samen een compleet naslagwerk voor de onderwaterfotograaf. Waar in het basisboek veel aandacht is voor apparatuur en technieken, komen in het boek voor gevorderden de meer geavanceerde flitstechnieken en -posities, complexere composities en speciale technieken aan de orde.

Praktische info
Handboek digitale onderwaterfotografie – Basis met bijlage naar keuze
Prijs € 35,00
Voor meer info en verkoopadressen kijk op www.handboekdigitaleonderwaterfotografie.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief