Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Nieuw: GoPro HERO 4 en Olympus PEN 7

Als fabrikanten van de meest populaire camera’s met nieuws komen over juist die camera’s, worden wij nieuwsgierig! Ga er maar voor zitten, we presenteren je de GoPro HERO 4, de Olympus PEN 7 en meer nieuws.

Sony a5100 systeemcamera 

Nieuw GoPro HERO 4 en Olympus PEN 7 2De a5100 wordt in de wandelgangen als de opvolger van de NEX-5 genoemd. Een camera waar verschillende merken onderwaterhuizen voor geleverd voor worden. Niet gek om dus eens naar de specificaties van de a5100 te kijken – en die zien er veelbelovend uit. Deze systeemcamera is uitgerust met een 24,3 megapixelsensor die met 179 fasedetectiefocuspunten werkt. Dit moet volgens Sony voor een razendsnelle autofocus zorgen. Met een opgegeven ISO-bereik van 100 tot 25.600 moeten wij onder water ook prima uit de voeten kunnen. Kom maar op met die behuizingen!


GoPro HERO 4 

Nieuw GoPro HERO 4 en Olympus PEN 7 3Er is een nieuwe GOPro camera op komst. De HERO 4 is een nog “groter” technisch wondertje dan zijn voorgangers. De eerst Ultra HD actiecamera,  die met 30 fps in 4K kan filmen.  Deze prestatie wordt mogelijk dankzij de nieuwe beeldchip, waardoor de camera naast bewegend beeld ook 13- megapixel foto’s kan maken. Je mag verwachten dat de prestaties bij slecht licht ook verbeteren, want naast de nieuwe chip krijgt de 4 ook een nieuw ontwikkelde lens.

 

Olympus PEN 7 

Nieuw GoPro HERO 4 en Olympus PEN 7 4Jawel de nieuwe PEN is onderweg, Olympus komt met de EPL-7. Voor de echte PEN-fan geen verrassing meer, de geruchten deden al even ronde. De ideale “selfie” camera… leuk, maar wat is er interessant aan dit nieuws voor “ons”. Allereerst natuurlijk fijn dat Olympus ook met de PT-EP12 komt, een  huis speciaal voor deze PEN. De PEN heeft een verbeterde stabilisatie gekregen die van de OM-D E-M10 komt. De autofocus is verbeterd en gebruikt nu 81 scherpstelpunten. Voor de creatievelingen is het goed om te weten dat deze camera ook is uitgerust met een aantal extra Art-filters. Niet onbelangrijk… de hele set is weer een beetje compacter geworden!

 

Subtronic Optocontrol

Nieuw GoPro HERO 4 en Olympus PEN 7 5Er zijn twee redenen waarom de Optocontrol van Subtronic heel interessant kan zijn. Allereerst omdat je je “oude” elektronisch aangestuurde flitser wilt kunnen blijven gebruiken op camera’s die alleen een optisch signaal uitsturen. Ten tweede omdat je TTL wilt blijven flitsen en er geen converters meer gefabriceerd worden. Ondanks dat de Optocontrol speciaal gemaakt is voor de eigen PRO serie flitsers, werkt deze adapter op alle merken flitsers. In combinatie met de PRO-serie maakt de Optocontrol het mogelijk om TTL te flitsen. In combinatie met andere flitsers alleen manueel, tenzij je flitser met dezelfde 5 volts elektronische waarde werkt… Voor de TTL-liefhebber de moeite waard om eens in te duiken!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief