Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

Nieuw: Canon EOS 1200D, Powershot G1 X MII, D30 en S200

Canon introduceert vandaag een reeks nieuwe camera’s, waaronder de EOS 1200D spiegelreflexcamera en 3 nieuwe compactcamera’s.

c1Canon EOS 1200D

Een spiegelreflexcamera op instapniveau, zoals Canon dat zelf omschrijft. De 18 Megapixel APS-C CMOS-sensor en Canon’s DIGIC 4-processor moeten voor prachtige opnames zorgen. Naast fotograferen kan je overigens ook in Full HD videobeelden (1080p) vastleggen, uiteraard zou je haast zeggen. Deze DSLR is uitgerust met creatieve filters voor wat extra artistieke accenten. Bijzonder is dat deze camera Canon’s eerste model is dat kan worden gebruikt met een EOS Companion app1 voor mobiele apparaten. Deze app biedt praktische tips en korte cursussen om alles uit je nieuwe camera te halen.

c2Canon PowerShot G1 X Mark II

Het nieuwe vlaggenschip onder de compactcamera’s en opvolger van de PowerShot G1 X. De camera op PowerShot formaat, maar met prestaties op DSLR-niveau, aldus Canon. De prestaties heeft deze compact krachtpatser te danken aan de grote beeldsensor die qua formaat vergelijkbaar is met die van een spiegelreflex. De pixels van de sensor zijn 4,5x groter dan bij de recent geïntroduceerde PowerShot G16. Dit maakt de pixels gevoeliger voor licht en resulteert in minder digitale ruis bij opnamen in situaties met weinig omgevingslicht, handig voor onderwater. Voor de macro liefhebbers is het fijn om te weten dat je vanaf 5 cm  afstand kan fotograferen. Uiteraard is alles manueel te bedienen en kan je jouw opnames in RAW formaat vastleggen.

c3Canon Powershot S200

De Powershot S200 is uitgerust met een 10,1 Megapixel CCD-sensor. Als   gebruiker kan je ervoor kiezen om volledig automatisch te fotograferen, of gebruik te maken van een volledig handmatige bediening om zo in elke onderwater situatie jouw eigen unieke opnamen te maken. Wie overigens denkt dat de S200 een nieuwe en uitgebreidere opvolger is van de S120 heeft het mis. De S200 is niet in staat om RAW opnames te maken en kan enkel filmen in 720p filmformaat in plaats van full HD. De camera zal wel weer goedkoper zijn.

c4Canon Powershot D30

Met de Powershot D30 kan je direct een sprong in het diepe maken. De camera is zonder hulpmiddelen waterdicht tot 25 meter. Overigens ook valbestendig en stofdicht, dus hij moet tegen een stootje kunnen. Deze compacte sportieveling is voorzien van een 12,1 megapixel sensor waarmee je niet alleen foto’s maar ook Full HD filmpjes kunt maken. De ingebouwde GPS functie biedt je (op het droge) de gelegenheid om jouw locatie te markeren op foto’s en filmpjes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief