Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Net uit! Het boek In de Diepte van Duik de Noordzee schoon

Het boek is er! Tien expedities die Duik de Noordzee Schoon samen met het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee sinds 2011 heeft georganiseerd, zijn samengebracht in een koffietafelboek.

indediepte_duikdenoordzeeschoonIN DE DIEPTE – 200 pagina’s in atlasformaat 25 x 34 cm – geeft een uniek beeld van tien avontuurlijke en bijzondere ontdekkingsreizen naar alle uithoeken van de Nederlandse Noordzee. Prachtige foto’s, informatieve columns en uitspraken van de expeditieleden geven de beleving weer van gepassioneerde deelnemers aan deze duikexpedities met het stoere schip de Cdt. Fourcault. In acht hoofdstukken wordt telkens een typerend gebied uit de Noordzee behandeld – allen juweeltjes met elk een eigen verhaal.

UNIEKE RIFFEN OP DE ZEEBODEM komen aan bod, in de vorm van volledig begroeide scheepswrakken, stenen en rifbouwende soorten. Deze oases van leven liggen op een zandbodem van gemiddeld dertig meter diep en vormen de kraamkamers en schuilplaatsen van ons zeeleven. De scheepswrakken lijken wel tijdcapsules die ons laten zien hoe de Noordzee er in het verleden uitzag. De riffen zijn bijzonder kleurrijk, divers en dichtbevolkt. Tijdens het duiken wordt de flora en fauna in kaart gebracht, waarbij tientallen voor Nederland nieuwe en zeldzame soorten zijn ontdekt. De meest sprekende voorbeelden en de verhalen erachter krijgen alle aandacht in het boek.

Het boek is op de website van Duik de Noordzee Schoon te bestellen. De opbrengst komt ten goede aan de toekomstige expedities van Stichting Duik de Noordzee Schoon. Deze stichting heeft een ANBI status. De boekuitgave is vervaardigd met biologische inkten. Klik hier voor een impressie.

Op 13 november wordt het boek officieel gepresenteerd in de DuikeninBeeld-zaal tijdens het Nature Talks Photo Festival in Ede

Redactie: Klaudie Bartelink, Willem Heijdeman en Ben Stiefelhagen
Fotografie: Udo van Dongen en Cor Kuyvenhoven
Ontwerp, kaarten en beeldbewerking: Jan Johan ter Poorten, Aperta
Illustraties: Hendrik Gheerardyn
Druk: Buijten en Schipperheijn
Uitgever: Stichting Duik de Noordzee schoon
ISBN 978­90­9030008­5
NUR410
Eerste druk 2016

Prijs per stuk: € 19,50 (inclusief BTW en excl. verzendkosten)

www.duikdenoordzeeschoon.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief