Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Nederlandse wordt wereldkampioen freediven!

Nederland heeft er een wereldkampioene bij! Jeanine Grasmeijer is zojuist wereldkampioen Freediving geworden in de discipline FIM. Een geweldige prestatie!

Ze bereikte een diepte van 82 meter. Wij feliciteren Jeanine met dit bijzondere resultaat!

[Update]

Jeanine nam voor de tweede keer deel aan de wereldkampioenschappen. Ze deed mee aan 2 disciplines, maar behaalde het beste resultaat op het onderdeel Free Immersion. Bij dit onderdeel trekt de freediver terwijl hij zijn adem vasthoudt, zich langs een verticale duiklijn tot op grote diepte en weer terug. Het WK vond plaats in Limassol, Cyprus, vanaf een platform 3 km uit de kust. Freedivers bleven in de wedstrijd minutenlang onder water om op een vooraf aangekondigde diepte een tag op te duiken als bewijs van hun prestatie. Aan de AIDA Individual Depth World Championships 2015 namen circa 150 freedivers deel uit meer dan 30 landen.

Jeanine beoefent de extreme sport sinds 2012. Ze ontdekte de sport tijdens een backpackreis door Zuid-Oost Azië. Niet minder dan 1,5 jaar later zette Jeanine als jongste vrouw ooit het wereldrecord Free Immersion op haar naam. Ze dook toen naar -90 meter en weer terug in 4 minuten en 17 seconden en werd daar mee de jongste vrouwelijke wereldrecordhouder ooit.

 

 

Nederlandse wordt wereldkampioen freediven2

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief