Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nederlandse Onderwatersport Bond: «Congres brengt de sport- en beroepsduiksector bij elkaar»

De NOB heeft zich aangesloten bij het congres en netwerkevent Wij Duiken Veilig, dat op 27 september voor het eerst plaatsvindt.

Foto: NOB

Desmond van Santen van de Nederlandse Onderwatersport Bond laat er geen misverstand over bestaan: «Sportduiken is veiliger dan ooit!» Maar voegt hij toe: « Er zijn ook ontwikkelingen waardoor we alert moeten blijven. Duiken blijft een individuele verantwoordelijkheid; als duikers buiten hun kennis en kunde duiken, dan zijn ongevallen niet uit te sluiten.» Veiligheid heeft voor de NOB dan ook hoge prioriteit, zowel aan de waterkant als in de opleidingen. Van Santen ziet dan ook raakvlakken met de beroepsduiksector waarvan de NOB kan leren en de duiksport nog veiliger gemaakt kan worden.

De NOB ziet het congres Wij Duiken Veilig als een grote winst – op het congres komen sport- en beroepsduikers bij elkaar en gaan zij met elkaar in gesprek. «Dat maakt het ook makkelijker om elkaar na het congres te ‘vinden’. En dan komen er vrijwel vanzelf goede ontwikkelingen die het sport- en beroepsduiken veiliger maken.»

Altijd actueel

De NOB zet zich in om de duikveiligheid voor sportduikers te verbeteren. Voorbeelden zijn de aanpassingen aan het wrak van de Serpent in samenwerking met Staatsbosbeheer en de afspraken met Zeeuwse vissers. Binnenkort volgen meer initiatieven.

Wij duiken veilig – Congres en netwerkevenement voor elke professionele duiker en duikprofessional

Op vrijdag 27 september 2019 vindt voor de eerste maal ‘Wij duiken veilig’ plaats, het congres en netwerkevenement voor elke professionele duiker en duikprofessional, zowel binnen de beroeps- als de recreatieve duiksector. Mentaliteit, gedrag en systemen zijn de rode draad.

Locatie: Expo Houten | Prijs: 95 euro inclusief lunch | Meer info en aanmelden: www.wijduikenveilig.nl

Meer lezen over Wij duiken veilig op DuikeninBeeld? Klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief