Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nature Talks – Theoretische kennis van het belichten met Ron Offermans

Op zondag 13 november kun je bij Ron Offermans een workshop Theoretische kennis van het belichten volgen. Je kans om voortaan nog meer sfeer in je foto’s te brengen.

ron-offermans_kompaskwal_19

Dynamisch bereik, ETTR (exposure to the right), ISO-variantie en ISO invariantie, allemaal technische termen waar je liever niets mee te maken wil hebben. Toch kun je met een beetje inzicht in de betekenis van deze termen meer profijt hebben van je moderne digitale camera. Vooral als je fotografeert onder de moeilijke omstandigheden waar je als onderwaterfotograaf toch regelmatig mee te maken krijgt.

Weet je bijvoorbeeld dat:
• Vooral de nieuwste modellen van Nikon behoorlijk ISO-invariant zijn.
• De meeste modellen van Canon ISO-variant zijn.
• Dat je soms foto’s beter in de nabewerking lichter kunt maken dan je ISO verhogen bij de opname.

Ron heeft zich hier als professioneel fotograaf vanzelfsprekend in moeten verdiepen en wil zijn kennis op dit gebied graag delen in deze presentatie tijdens Nature Talks.

ron-offermans-profielOver de fotograaf
Ron Offermans is ruim 40 jaar werkzaam als professioneel fotograaf (boven water) en houdt zich inmiddels ook al 25 jaar bezig met onderwaterfotografie. Niet onverdienstelijk aangezien hij in 2010 werd uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. Ron publiceert artikelen over deze bijzondere vorm van fotografie in het maandblad Onderwatersport en op de website DuikeninBeeld. Tevens is hij auteur van het cursusboek Digitale Onderwaterfotografie dat ook gebruikt wordt bij de cursus digitale onderwaterfotografie van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

De presentatie van Ron is op zondag 13 november van 14:15 tot 15:00 uur in de DuikeninBeeld-zaal tijdens Nature Talks.

Meer informatie over het DuikeninBeeld-programma, het festival en kaartverkoop….

 

Snoek in het late avondlicht van de Toolenburgerplas; Pike in the late evening light of the Toolenburgerplas.  Kelp groeit allen op plaatsen waar het zonlicht goed kan doordringen; Kelp grows in all places where sunlight can penetrate .

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief