Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nature Talks – Ronald Faber

Op 9 en 10 november vindt in Ede Nature Talks 2019 plaats, het festival voor de natuurfotograaf. Op zondag staat in de ‘DuikeninBeeld’-zaal de onderwaterwereld centraal. Binnen- en buitenlandse onderwaterfotografen en -filmers geven hier presentaties en tips. Regisseur Ronald Faber vertelt hoe de filmcrew te werk is gegaan bij het maken van de film De Levende Delta.

De Levende Delta is een filmische ode aan de Zeeuwse Delta en schetst een beeld van de gevolgen die het ingrijpen van de mens, het verloop van de seizoenen en de invloed van de getijden hebben op de ontwikkeling van de unieke onderwaterwereld in dit gebied. De hoofdrolspelers uit de film hebben het niet makkelijk. Het leven draait om drie dingen: hoe kom ik aan mijn eten, hoe voorkom ik dat ik zelf gegeten word, en hoe plant ik mezelf voort? Om dit alles te bewerkstelligen moeten ze veel uitdagingen overwinnen en zich steeds weer aanpassen aan de continue veranderende omstandigheden.

Producent en regisseur Ronald Faber zal tijdens deze presentatie alles vertellen over de totstandkoming van de film en wat ermee beoogd wordt. Aan de hand van fragmenten vertelt hij hoe hij te werk is gegaan en kom je alles te weten over de ontdekkingen, tegenslagen en hoe de filmcrew deze prachtige Nederlandse delta in beeld heeft gebracht. En er komt meer bij kijken dan alleen het maken van een film. Het is een project met een complete crew, een apart educatief programma voor basisschoolleerlingen, een Facebookpagina en alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat de delta bij een groot publiek bekend wordt, want ‘onbekend maakt onbemind’, of eigenlijk ‘bekend maakt bemind’!

Ronald Faber is tweevoudig Nederlands kampioen onderwatervideografie NOB en vice-Europees kampioen. Op het WK in september eindigde hij als vierde. Fanatiek sportduiker en onderwaterfilmer. Gesteund door neef Marcel Faber die de voice-over op zich heeft genomen (Marcel is bekend van o.a. ‘Goede tijden, slechte tijden’, ‘Baantjer’, ‘Vrouwenvleugel’, diverse speelfilms, presentator ‘Kinderen voor kinderen’). Tim de Haan verzorgt de muziek.

Wil je erbij zijn? Of wil je meer informatie over het onderwaterprogramma op Nature Talks? Klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief