Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Natuur

Nature Talks en DuikeninBeeld – een dag vol natuur onder water!

Op 13 november zijn onderwaterfotografie en -film het gesprek van de dag tijdens Nature Talks, het jaarlijkse festival voor natuurfotografen. En dat gaat gebeuren in de DuikeninBeeld-zaal, waar gerenommeerde Nederlandse fotografen en -filmers boeiende presentaties houden en Brian Skerry, één van dé onderwaterfotografen van National Geographic het sluitstuk zal vormen. Dat wil je niet missen!

Brian Skerry

naturetalks_laagOp beide dagen zijn er 7 parallelle programma’s waarin natuurfotografie en natuurfilm van diverse kanten worden belicht. Ook de onderwaterfotografie en -film! Op 13 november heeft DuikeninBeeld een boeiend én interactief programma voor je samengesteld met niet de minste fotografen en filmers:

Willem Kolvoort
Dé onderwater- en natuurfotograaf in hart en nieren die het leven onder water op zijn eigen unieke manier in beeld brengt. Hij heeft overal ter wereld gefotografeerd, maar zijn specialisatie is het het zoete water in eigen land. Willem zal foto’s laten zien van het onderwaterleven in de bekende diepe zandplassen, maar vooral ook foto’s die hij maakte in beekjes, sloten, rivieren en veengebieden zoals de Weerribben en het Naardermeer. Hoe hij de natuur zo mooi in beeld brengt, deelt hij graag met je.
Meer…

willem-kolvoort_2willem-kolvoort

De noordzeefotografen Cees Kassenberg, Cor Kuyvenhoven en Udo van Dongen
Drie specialisten van de wereld onder het wateroppervlak van de Noordzee nemen plaats op het podium. Samen met het publiek praten zij over de natuur in de Noordzee en de uitdagingen waar zij mee te maken hebben om deze natuur zichtbaar te maken voor de mensen boven water
Meer…

cees-kassenberg-profielcor-kuyvenhoven-profiel_foto-gvotoudo-van-dongen_profiel

Wendy Hoevenaars
Onderwaterfotografe Wendy Hoevenaars heeft een passie: de zee en al haar bewoners. Zij neemt je mee het heldere water in en toont beelden van giganten zoals de walvishaai, tot minuscule, maar o zo kleurrijke naaktslakken.
Meer…

Exif_JPEG_PICTUREwendy-hoevenaars_naturetalk1

 

Ron Offermans
Onderwaterfotograaf Ron Offermans spijkert je technische kennis van het belichten bij. Dynamisch bereik, ETTR (exposure tot he right), ISO-variantie en ISO invariantie, allemaal technische termen waar je misschien liever niets mee te maken wilt hebben, maar die zo belangrijk zijn voor het eindresultaat. Een workshop in drie kwartier!
Meer…

ron-offermans_kompaskwal_19ron-offermans-profiel

Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen
Klaudie en Peter vormen samen Onderwaterbeelden.nl. Eén van hun opvallende projecten behelste de onderwaterbeelden die ze maakten voor de film Holland – Natuur in de Delta. Anderhalf jaar zijn ze bezig geweest om de onderwateropnames te maken van de onvoorstelbare reis van de driedoornige stekelbaarzen. Een uitdaging! Ze nemen je tijdens hun presentatie mee op deze reis.
Meer…

peter-van-rodijnen_klaudie_bartelink_onderwaterbeelden_2016driedoornig-stekelbaarsje_erik-de-boer-8

in-de-diepte-cover-hrDe presentatie van het boek In de Diepte
Duik de Noordzee Schoon heeft een nieuw boek samengesteld. In de diepte is een prachtig boek over de Noordzee ter afsluiting van de eerste 10 expedities die Stichting Duik de Noordzee schoon samen met het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee sinds 2011 heeft georganiseerd.
Meer…

Brian Skerry
Deze Amerikaanse onderwaterfotograaf, één van de huisfotografen van National Geographic, weet het onderwaterleven als geen ander in beeld te brengen. Hij fotografeert onder extreme omstandigheden overal ter wereld. Niet alleen om het mooie plaatje, maar juist ook om een verhaal te vertellen en een boodschap uit te dragen. Behalve in National Geographic publiceerde hij al in talrijke magazines wereldwijd en bracht hij vijf boeken met zijn werk uit.
Tijdens een 2 tot 2,5 uur durende presentatie neemt hij je mee in een reis om de wereld. Hij vertelt je het verhaal van de foto, de uitdagingen bij het maken en de techniek. En hij beantwoordt jouw vragen!
Meer…

brian-skerry_profielBrian Skerry

De presentatie is in handen van (onderwater)natuurfotograaf Paul Raps.

Het programma:
10:30-11.15 Willem Kolvoort
11.45-12.30 Noordzee-fotografen Cees Kassenberg, Cor Kuyvenhoven, Udo van Dongen
13.00-13.45 Wendy Hoevenaars
14.15-15.00 Ron Offermans
15.30-16.15 Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen
16:45-17:15 Presentatie van het boek ‘In de Diepte’ van Duik de Noordzee Schoon
18.00-20.30 Brian Skerry

Locatie
De Reehorst, Bennekomseweg 24, Ede

Tickets
Er zijn verschillende soorten ticket:
– Basisticket voor het dagprogramma: 15 euro (je hebt toegang tot de DuikeninBeeld-zaal tot en met 17 uur en de presentaties in de andere zalen, met uitzondering van de hoofdsprekers) – Prijs 15 euro
– Basisticket voor het dagprogramma (als boven) plus de DuikeninBeeld-presentatie van Brian Skerry  – Prijs 30 euro
– Ticket voor de DuikeninBeeld-presentatie van Brian Skerry (toegang vanaf 17 uur) – Prijs 25 euro

De presentaties in de DuikeninBeeld-zaal tot 17.00 uur maken deel uit van het basisprogramma van Nature Talks. Met een basisticket heb je toegang tot alle onderdelen van het basisprogramma (dus ook buiten het onderwater-deel). Wil je andere presentaties van hoofdsprekers bijwonen (met uitzondering van de DuikeninBeeld-presentatie van Brian Skerry), dan heb je een dagticket of weekendticket hoofdprogramma nodig.

KLIK HIER OM JE KAARTEN TE RESERVEREN!

Let op! Als je een presentatie wilt bijwonen, zorg dat je op tijd bij de zaal aanwezig bent. 

Wil je meer weten over Nature Talks in het algemeen en de vele andere presentaties tijdens het festival, neem een kijkje op de website van Nature Talks. Het totale programma is enorm! Er lopen maar liefst 7 programma’s parallel aan elkaar over een veelheid aan vormen van natuurfotografie en -film.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief