Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nature Talks – De reis van de stekelbaarzen met Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen

De fascinerende reis van de stekelbaars werd in beeld gebracht door filmmakers Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen. Zij vertellen je welke uitdagingen ze tegenkwamen in anderhalf jaar tijd, ondersteund door prachtige beelden.

peter-van-rodijnen_klaudie_bartelink_onderwaterbeelden_2016Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen hebben samen 25 jaar ervaring in het filmen onderwater. Hun professionaliteit en passie om iedereen te laten genieten van een natuur die voor velen nog onbekend is, drijft hen tot het uiterste. Diezelfde gedrevenheid heeft hen al meerdere prijzen opgeleverd bij internationale filmfestivals. In 2014 hebben Peter en Klaudie hun krachten gebundeld, wat zeldzaam is in de wereld van natuurfilm en -fotografie.

Zij filmen de fascinerende onderwaterwereld in binnen- en buitenland op dieptes die variëren tussen 30 cm en 60 meter. Dankzij het beroepsduik-certificaat van Peter en het opgebouwde netwerk komen zij op plaatsen die onbereikbaar en ontoegankelijk zijn voor anderen. Zij filmen in alle warme en koude wereldzeeën en hebben inmiddels een uitgebreid archief opgebouwd. Oogverblindende beelden van de meest bijzondere flora en fauna, zoals vele soorten haaien, manta’s, zeepaardjes, walvishaaien, kleurrijke koralen, (adelaars)roggen, naaktslakken, zeekoeien, dolfijnen, kwallen, zeeleeuwen, grote scholen vissen, schildpadden, zeewolven, zeeduivels en bijzondere wrakken.)

Zij zijn in Nederland als natuurfilmers bekend geworden door hun bijdrage aan de bioscoopfilm ‘Holland, Natuur in de delta’.

De reis van de stekelbaarzen
Klaudie en Peter vermaken het publiek in een duo-presentatie met boeiende verhalen over de ‘making of’ van ‘Holland, natuur in de delta’, ondersteund met foto’s en ontroerende filmfragmenten. Zij vertellen over de uitdaging die ze hadden om in anderhalf jaar tijd de onderwateropnames te maken van de onvoorstelbare reis van de driedoornige stekelbaarzen. Deze kleine stoere vissen migreren, vaak tegen de stroming in, van de Noordzee naar het zoete water waar ze paaien. Onderweg komen de visjes allerlei gevaren tegen.
Klaudie en Peter hebben voor deze productie 70 dagen in het water gelegen op tientallen plaatsen in Nederland. Zij hebben behalve de migrerende stekelbaarzen ook paaiende snoeken, een bever, meervallen en snoekbaarzen op nesten op camera vastgelegd.

 

‘Holland, natuur in de delta’ is een natuurfilm over het kustgebied, de rivieren en de natuur die onderdeel zijn van de Nederlandse delta. Het was de eerste bioscoopproductie ooit over Nederlandse natuur waar de onderwater wereld een grote rol speelt.

driedoornig-stekelbaarsje_erik-de-boer-4driedoornig-stekelbaarsje_erik-de-boer-8

Adembenemende natuurbeelden” – De Telegraaf – 4****
“Holland Natuur in de Delta toont spectaculaire beelden van alledaagse dieren met groots opgezette orkestrale ondersteuning” – Het Parool – 4****
“Opnieuw adembenemend materiaal” – AD – 3***
“Ondertussen verovert de natuur je hart” – Trouw – 3***

http://onderwaterbeelden.nl/

De presentatie van Klaudie en Peter is op zondag 13 november van 15:30 tot 16:15 uur in de DuikeninBeeld-zaal tijdens Nature Talks.

Meer informatie over het DuikeninBeeld-programma, het festival en kaartverkoop….

Onderwaterfoto’s: Erik de Boer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief