Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Fotowedstrijden / Natuur

Nature Photographer of the Year – stuur nu je foto’s in!

Ook in 2018 wordt de fotowedstrijd ‘Nature Photographer of the Year’ georganiseerd – voor alle natuurfotografen. Dus onderwaterfotografen, stuur nu je foto’s in! 

Foto: Shane Gross, prijswinnaar categorie Onderwaterfotografie – Nature Photographer of the Year 2017 contest

Zullen we het proberen? Dit jaar een onderwaterfotograaf die wordt uitgeroepen tot ‘Nature Photographer of the Year’?

De “Nature Photographer of the Year” contest 2018 is open voor natuurfotografen wereldwijd, zowel amateurs als professionals, jong en oud. Er zijn diverse categorieën, waaronder de categorie Onderwater.  De competitie voor de categorie jonge fotografen staat open voor jongeren die op 1 september 2018 nog geen 18 jaar zijn. De ingezonden beelden mogen over de gehele wereld gemaakt zijn.

Laat jij zien hoe mooi de natuur onder water is!?!

Foto: Shane Gross, prijswinnaar categorie Onderwaterfotografie – Nature Photographer of the Year 2017 contest

Algemene deelnamevoorwaarden
Alle beelden dienen in de vrije natuur gemaakt te zijn. Alle beelden getuigen van respect voor het onderwerp en de omgeving. Beelden die tot stand gekomen zijn door verstoring of aantasting van de omgeving, zijn niet toegestaan.

Foto: Claudio Contreras, prijswinnaar categorie Onderwaterfotografie – Nature Photographer of the Year 2017 contest

Categorieën
De “Nature Photographer of the Year” contest 2017 bestaat uit negen categorieën voor individuele beelden (volwassenen), een categorie voor jeugdige fotografen en de Nature Talks ‘Fred Hazelhoff Award’ voor een portfolio.

C1       Vogels
C2       Zoogdieren
C3       Andere dieren
C4       Planten en Paddenstoelen
C5       Landschappen
C6       Onderwater
C7       Nature art
C8       Mens en Natuur
C9       Comedy
C10     Jeugd 10-17 jaar
C11     Fred Hazelhoff Award (portfolio)

De Fred Hazelhoff Award is voor fotografen die een samenhangend portfolio van 8 -12 beelden kunnen leveren.

Prijzen
Per categorie zal de jury een categoriewinnaar, een runner-up en 3 highly commendeds aanduiden. De categoriewinnaars winnen een geldbedrag van 500 euro. De runner-ups winnen product prijzen ter waarde van 250 euro. De highly commended is vooral een eer die de fotograaf te beurt valt en een aanmoediging. De winnaar van de jeugdcategorie krijgt een productprijs van 250 euro. De runner-up van de jeugdcategorie krijgt een product prijs van 125 euro.

Uit de 9 categoriewinnaars van categorie 1 – 9 zal de jury een overall winnaar kiezen die zich “Nature Photographer of the Year 2018” (NPOTY) mag noemen. Bovenop de gewonnen categorieprijs mag de overall winnaar de hoofdprijs met een waarde van 2500 euro cash in ontvangst nemen. Hiermee heeft de overall winnaar een geldbedrag van 3.000 euro gewonnen!

Elke winnende foto zal in op de expositie hangen van Nature Talks Photo Festival! Daarnaast krijgt de winnaar zijn beeld, op een prachtige fotoprint van Xpozer (sponsor wedstrijd) van 80 x 120 cm, na de expositie thuis gestuurd. Verder komt er een rondreizende expositie “Nature Photographer of the Year” die musea, bedrijven en openbare ruimtes gaat aandoen.

Naast deze prijzen is er de Fred Hazelhoff Award voor het beste portfolio. Naast een geldbedrag van 1.000 euro ontvangt de winnaar een bokaal.

Het totale prijzengeld zal maar liefst meer dan € 25.000 zijn, waarvan veel grote geldprijzen en verder aantrekkelijke fotografie artikelen. Wij zullen continu een update geven over de prijzen, zodat er naast de nu genoemde prijzen een upgrade zal zijn voor de winnaars.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het Nature Talks Photo Festival 2018 op zaterdag 10 november 2018 in de Reehorst te Ede.

Inzending
De inzendtermijn eindigt op 16 september 2018 om 23:59 uur.

Kijk voor alle informatie over de wedstrijd, voorwaarden en inzenden op de website van Nature Photographer of the Year, die wordt georganiseerd door Nature Talks, het festival voor natuurfotografen op 10 en 11 november (met op zondag ook de speciale DuikeninBeeld-dag).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief