Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Nancy van Olffen – Van macro naar fisheye

Als je altijd kleine dingen hebt gezocht om te fotograferen, is het even wennen om met een fisheye lens grote dingen te kunnen fotograferen. Nancy van Olffen gaat de uitdaging aan.


Datum: 1 juni 2016
Duiklocatie: Toolenburgerplas

duikreport-call-to-action-350x85

Woensdagmorgen zou mijn camera set compleet zijn en besluiten we te gaan duiken,

Ik begin aan een frisse uitdaging: de FISHEYE. Ik fotografeer normaliter eigenlijk alleen maar macro.
De laatste tijd duiken we wat vaker in Zeeland i.v.m. de naderende onderwaterfotografie kampioenschappen. Dat zijn toch hele andere omstandigheden dan zoetwater en uiteraard ook weer ander onderwaterleven. Dat maakt het juist leuk om op verschillende locaties te duiken. Waar je ook komt, geen duikstek is hetzelfde, of je nu komt om even lekker te cruisen of om je te richten op het kleine en vaak verstopte onderwaterleven. Ik krijg de kans om een fisheye lens over te nemen en bestel hier natuurlijk gelijk een bijhorende domepoort bij. Ik ben dan ook heel blij als deze binnenkomt. Huppetee! De dome er gelijk op, maar nee . . . er zit een knopje in de weg op mijn onderwaterhuis, chips . . . zo blij als een klein kind, alles compleet, kan ik nog niks.

Gelijk maar contact gezocht met Onderwaterhuis. Komt helemaal goed wordt er geruststellend bevestigd , ze passen het knopje aan zodat ik de poort er prima op kan draaien, (die geef ik een warme douche) top service weer van hen ! Tsja… dan wil je ook wel gelijk aan de slag! De volgende dag wordt ingepland om te duiken. Sander heeft ook een nieuwe dome, dat maakt het voor ons beiden leuk. Vol enthousiasme gaan we te water. Ik krijg tips hoe ik de flitsers het best kan zetten. Maar probeer het eerst maar eens zonder, zegt Sander. Dat houd ik een paar foto’s vol en wil dan bij een wrakje toch wat meer kleur. Eigenwijs dat ik ben, draai ik toch mijn flitsers wat open.

P6011151-3-36711
De eerste snoek dient zich ook al aan. Ik hoefde er niet achteraan, hij komt recht op me afzwemmen. Yes! Kom maar zo dicht mogelijk tegen mijn poort aan . . . nog even wachten . . . ik klik en vlak voor de poort buigt hij af. Ik kijk wat ik gedaan heb en hij staat er best leuk op. Dit vind ik leuk!

P6011170-3-36711
Het blijft wel zoeken naar de juiste instellingen, maar een uitdaging is het zeker! Verder komen we nog een school brasems tegen, baarsjes, de nodige grondeltjes en twee kleine meervalletjes. Deze zijn niet in verhouding tot degene die ik in Haarlemmermeersebos heb gezien, maar ik geniet enorm, geen miskoop dus deze FISHEYE, maar een nieuwe uitdaging. Na zo’n 1,5 uur komen we opgetogen weer terug op de parkeerplaats. Het zonnetje schijnt en samen met nog een duiker/fotograaf wisselen we wat ervaringen uit, drinken wat met elkaar, uiteraard met wat lekkers! En dan is het tijd om weer huiswaarts te gaan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief