Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Nadieh Schellekens- Haaien, haaien, haaien!

Nieuwsgierige haaitjes, worden haar beloofd. Maar het zijn maar kleintjes. Duikreporter Nadieh komt er al snel achter dat die kleintjes groter zijn dan zij zelf en er ook een grote jongen rondhangt op het rif. Een nieuw duikverslag van een duik op de Malediven.

Datum 2 november 2015
Locatie Bathala Maaga Kanthila, Malediven
 

Vanochtend mochten we ‘uitslapen’ om 7u werden we gewekt. De volgende duikplaats is Bathalaa Maagaa Kanthila. Als we op de Dhoni zitten om het water in te springen, ben ik al vergeten waarom de duikplaats ook al weer zo noemt. Wat ik vooral onthouden heb, is dat we rifhaaien (white tips) gaan zien. Cool, tot nu toe heb ik nog niet vaak haaien gezien en als ik ze zag, waren ze nog redelijk ver weg. Ze schijnen hier vrij nieuwsgierig te zijn, dus ik vind het wel wat spannend.

We springen het water in en zwemmen naar de rand van het rif. Het rif vormt hier een plateau. In de wand zien we al verschillende murenen. De gids gaat op het plateau zwemmen en ik volg hem. Vrij snel tikt hij op zijn fles, de eerste haaien zien we al in de verte. Net als een napoleonsvis die op zijn gemakje er tussen zwemt. De haaitjes zijn ‘klein’. Alhoewel klein, ze zijn groter dan ik! Maar dat is ook niet heel erg moeilijk.

 

Ik kijk mijn ogen uit, overal zitten er rifhaaien. Dan ineens hoor ik weer luid getik van de gids. Hij wijst in het blauwe en ineens zien we een gigantische haai. Dit schijnt de ‘president’ van het rif te zijn. Hierna verlaten we het plateau en zwemmen een tijdje over de zandbodem. Plots seint één van de andere duikers mij. Er ligt een haai in het zand terwijl hij gepoetst wordt. Dit wordt mijn kans om heel dicht bij een haai te komen. Ik draai me om en zwem op mijn gemakje naar hem toe.
Tijdens iedere duik zie je hier scholen met sweetlips, prachtige gele vissen met dikke lippen. Ik besluit een groep te fotograferen die rustig hangen bij een tafelkoraal. Ik ga dichter en dichter… Ineens splitst de groep zich om en maakt mijn hart een sprongetje! Ik sta oog in oog met een haai. Onder het tafelkoraal lag een jonge haai. Hij wordt wat onrustig van mijn aanwezigheid, maar lijkt nog harder geschrokken van mij, dan ik van hem.

 

 

 

Ik wenk de tweede groep dat er een haai zit en zwem verder. Tom wenkt mij dat hij een octopus ziet. Deze pakken we nog snel mee, voor we aan onze safety stop beginnen. Wat een goed begin van dag twee!!

1 reactie

  1. Wow!!!!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief