Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eric Zetz – Nachtduik op Port Salvi, Eden Roc, Costa Brava

Al jaren duikt Eric met zijn fotograferende zoon. Sinds kort filmt hij zelf hun duiken. Zijn opnames geven een schitterend beeld van een nachtduik op de Costa Brava.


Datum: 6 juli 2016
Duiklocatie: Port Salvi, Eden Roc, Costa Brava

duikreport-call-to-action-350x85

Bij mijn eerste report op duikeninbeeld.tv wil ik mijzelf even voorstellen.

Sinds 8 jaar ben ik bevangen door het duik virus en duik ik doorgaans met vaste buddy Jeroen Zetz. Sinds kort heb ik zelf ook de stap genomen om net als Jeroen Zetz tijdens mijn/onze duiken te gaan fotograferen, maar ook om te gaan filmen. De beelden die ik jullie vanaf nu ga laten zien zijn gemaakt met een Panasonic DMC-LX100 met Nauticam behuizing. Voor de belichting maak ik gebruik van twee video lampen van Bigblue.

P1040549-38079

Jaarlijks breng ik mijn zomervakantie door aan de Costa Brava waarbij ik veel duik op Port Salvi in Sant Feliu de Guixols.
Met een groepje Spaanse duik vrienden van het duikcentrum Varadero-Dive maak ik dan iedere woensdag avond een nachtduik. Port Salvi is aan de Costa Brava een van de weinige duik locaties waar je een interessante kant duik kunt maken. Port Salvi ligt in een inham, je kunt snel op diepte komen van 25 meter en meer en de duikstek staat bekend om zijn drie tunnels. Mijn advies is wel om deze stek bij een eerste duik altijd te doen met een van de gidsen van Varadero-Dive. Ze zijn al meer dan 25 jaar bekend op deze stek en kunnen je de beste plekjes laten zien.

P1040493-38079

Tijdens de nacht duik op deze locatie zie je doorgaans veel Octopus, kreeft, scorpioen en steenvissen van aardige afmeting en Murene groot en klein en jagende Barracuda. Niet zelden tref je in de tunnels een verrassing in de vorm van een rog of maanvis.

Het filmpje en foto’s bij dit duikreport geeft een beeld van de nachtduik die ik gemaakt heb op 06-07-2016.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief