Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Naaktfotografie onder water – Het verhaal achter de foto

Jarenlang fotografeerde Cor Kuyvenhoven wrakken, duikers en onderwaterleven. Niet onverdienstelijk. Nu heeft hij zich gewaagd aan een andere vorm van onderwaterfotografie.

“Hoe kom je er nu bij om dat te doen?” hoor ik vaak mensen in mijn omgeving zeggen. Eigenlijk is dit een onderwerp waar ik naartoe gegroeid ben. Zelf had ik ook nooit gedacht dit ooit te gaan doen.

Het begon een paar jaar geleden toen ik door een bekende gevraagd werd om modellen te fotograferen. Dat was nog niet volledig naakt, maar was zo gaaf om dat te doen!

Mensen op zich vind ik erg interessant om te fotograferen. Of dit nu duikers zijn die op de bodem van de Noordzee netten aan het snijden zijn of dat er onderwaterbiologen monsters in een potje stoppen. Dit is iets wat ik graag fotografeer. Zo ook de mens zonder duikapparatuur!

Ik heb mijzelf wel een zetje in de rug moeten geven om dit te durven vragen. Waarom de meeste modellen dit willen doen, is dat ze uit hun comfortzone willen komen of dat zoiets op hun bucketlist staat. Het is een hele unieke ervaring om dit mee te maken!

Eerst fotografeerde ik de modellen in het privézwembad van een bevriende duiker. Door corona ben ik uitgeweken naar het buitenwater. Uiteindelijk is dit gelukt en hebben mijn vaste duikmaat en hulp Oscar Bos en uiteraard de modellen veel lol gehad met het maken van de foto’s.

De meeste modellen hebben geen enkele ervaring met modelwerk, laat staan onder water. Een nadeel van het buitenwater is dat het nogal fris kan zijn. Maar ja, je moet als model wat over hebben voor een goede foto!

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief