Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Oceanic white tips bij Elphinstone Reef

Afgelopen jaar was een geweldig duikjaar voor Mitch Heijnens. Hij zag engelhaaien bij Lanzarote en een manta en een walvishaai bij de straat van Tiran. Maar de mooiste was tevens de laatste duik van het jaar. Vanuit Marsa Shagra ging hij naar het beroemde Elphinstone reef op zoek naar de Oceanic white tips.

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

We waren net vertrokken met de zodiac in de vroege ochtend en zagen al een groepje bottlenose dolfijnen. Uiteraard hebben we even met ze gesnorkeld, van ze genoten en ze gefilmd.

We waren de twee eerdere duiken deze week eerst langs het rif gedoken, waarbij we op het einde beide keren een korte ontmoeting hadden met een haai. Dus besloten we voor deze derde en tevens laatste duik het rif over te slaan en ons gelijk te laten droppen achter het rif. Bij het negatief te water gaan zag ik in mijn ooghoek al twee mooie haaien aankomen. Uiteindelijk hebben we ruim zestig minuten met deze twee ontzettend nieuwsgierige haaien gedoken.

In voorgaande jaren had ik ook reeds een paar keer het geluk een haai te ontmoeten en ook op de Malediven heb ik met heel veel haaien gedoken maar zo nieuwsgierig als deze twee had ik nog niet meegemaakt.

Kijk hieronder de film!

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld. Meedoen kan tot 1 mei 2020.

3 reacties

  1. Wat een ontzettend gave beelden zeg. Ik heb de video 3x bekeken.

    REAGEREN
  2. Wij gaan op vakantie naar marsa alam hotel ephistone, wij snorkelen wat amaturistisch mijn vraag is of je aan de kust ook “haaien kunt ontmoeten.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief