Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Een koude en heldere belevenis

In 2016 had Richard Vondeling het idee om een voor hem volledig nieuw reisdoel te bezoeken. Niet te ver weg, maar wel uitzonderlijk in schoonheid. Na Noorwegen al eens bezocht te hebben was het tijd voor IJsland. En dan mag je de duik tussen de tektonische platen bij Silfra in het nationale park Thingvellir natuurlijk niet missen.

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

Droog duiken

Het is een niet al te diepe duik (maximaal 15 meter) maar met uitzonderlijk helder water. Door 100 jaar filtering van het gletsjerwater door het lavasgesteente is het zicht hier zo’n 150 meter.

Gletsjerwater… dat betekent ook: koud water. Het water is 4 graden, dus een droogpak is wel noodzakelijk! En dat maakt deze duik zo bijzonder!

Omdat er in de kloof veel diepteverschillen zijn, duik je het ene moment op 15 meter diepte en het andere moment kruip je nagenoeg op je buik om nog onder water te blijven. Een prima duik om goed te leren omgaan met je drijfvermogen en een droogpak!

Kleur

Op het diepste punt schijnt de zon op een mooie zonnige dag net zo helder als aan de oppervlakte. Het brekende licht zorgt voor een waar kleurenschouwspel op de wanden van de kloof.

Helemaal op het einde van de duik kom je in een “blue hole” terecht. Niet zo eentje als in de warmere, exotische plaatsen, maar wel fascinerend. De bodem is geheel bedekt met een laag “lavapoeder”, een zeer fijn sediment waar je absoluut niet met je vin doorheen moet waaien als je het goede zicht wilt behouden.

Voor het leven in dit water hoef je deze duik niet te maken. Het is een unicum als je een visje tegenkomt in dit koude, maar zeer heldere water. Een duik om zeker aan terug te denken!

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld. Meedoen kan tot 1 juni 2020.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief