Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Volop zeebaarzen en harders!

In het logboek van Mirjam van der Sanden staat naast deze duik een groot uitroepteken! Haar mooiste duik maakte ze in de Oosterschelde – heel veel baarzen en harders en een grote witte wolk. 

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

We duiken op 3 juli 2015 bij de Bergse Diepsluis. Het is heerlijk weer en samen met mijn buddy Bas ga ik zonder verwachting het water in. Hij wil foto’s maken en ik ga lekker aan de slag met de GoPro. We worden al snel verrast door de grote zeebaarzen die op de bodem lekker liggen te relaxen. Heel voorzichtig en rustig kunnen we best dichtbij komen – ze zijn helemaal niet schuw. We maken wat foto’s en filmpjes en zwemmen verder. Boven ons is volop activiteit en voor we het weten, worden we omringd door een groep van zo’n 50 jonge zeebaarzen die al cirkelend om ons heen zwemmen. Het zonnetje schijnt in het water, het zicht is best goed. We weten niet wat we meemaken. Dit is genieten!

Opeens zien we onder ons witte wolken. Wat is dat? De oesters beginnen massaal te spuiten. Het zicht wordt wit en mistig, maar dat maakt niet uit, want op deze spuitende oesters komen de harders af. Normaal zijn deze vissen schuw, maar nu genieten ze van het feestmaal dat de spuitende oesters ze voorzetten.

We eindigen de duik ondiep in het zonnige water. De harders zijn goed te benaderen en filmen. We komen euforisch boven en treffen daar een andere duiker die er niks van snapt. Hij had een prutduik met slecht zicht, er hing een soort witte mist in het water. Met een grote glimlach op ons gezicht lopen we naar de auto. Deze duik gaat met een groot uitroepteken het logboek in!

Kijk hieronder het filmpje dat ik van deze duik maakte. Nog steeds krijg ik kippenvel en dat euforische gevoel als ik het filmpje zie. Een topherinnering.

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld.

2 reacties

  1. Mooi zeg! Komt dit hier vaker voor? Of moet je er in een speciale tijd duiken?

    REAGEREN
  2. Zeebaarzen en Harders zie je in de Oosterschelde vooral in de zomer (juli, augustus). Deze duik hadden we ook nog een school jonge zeebaarzen en de oesters die begonnen te spuiten. Een gelukkige samenloop van omstandigheden en dat leverde mooie beelden op en een we waren een geweldige duikervaring rijker.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief