Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Mooie foto’s in Dynamische foto-expo 2018

De Dynamische foto-expo die tijdens Duikvaker 2018 voor de vijfde keer werd gehouden, was ook dit jaar een groot succes. Niet alleen in de voorinschrijving werden vele foto’s ingestuurd, ook tijdens de beursdagen werden foto’s ingeleverd en ter plekke geprint. En er zijn winnaars!

Janny Bosman, winnaar Nederland op zaterdag

De Dynamische foto-expo en -wedstrijd vond plaats op de stand van DuikeninBeeld. Fotografen konden hun foto inzenden of ter plekke inleveren, waarna de foto op groot formaat werd geprint. De dynamiek zat ‘m in het elk uur wisselen van foto’s – vier eruit en vier erin. Welke foto’s dat waren, werd bepaald door de bezoekers van de beurs die elk uur hun stem konden uitbrengen.
Aan het eind van beide beursdagen bepaalde een vakjury welke van de nog hangende foto’s de dagwinnaar Nederland en de dagwinnaar Buitenland werden.

Goos van der Heide, winnaar Buiten Nederland op zaterdag

Winnende foto’s
De winnende foto’s werden op zaterdag gemaakt door Janny Bosman (categorie Nederland) en Goos van der Heide (categorie Buiten Nederland). Op zondag gingen de prijzen naar Lia van Nieuwenhuizen (categorie Nederland) en Eric Madeja (categorie Buiten Nederland). Zij wonnen prijzen die beschikbaar waren gesteld door Onderwaterhuis.NL. Daarnaast krijgen zij een prachtige Chromolux-afdruk van hun winnende foto – deze wordt aangeboden door Arca, de specialist die voor deze expo de prints heeft verzorgd en ook zelf op de beurs aanwezig was. Een extra prijs was het boek De Groene Zee van Peter Verhoog.

Eric Madeja, winnaar Buiten Nederland op zondag


Lia van Nieuwenhuizen, winnaar Nederland op zondag

Ook onder de stemmers werden prijzen verloot. De Cressi Palm Mesh Bag ging op zaterdag naar Tineke Selling en op zondag naar Nikki van Dijken.

 

Gerard Verbree, winnaar Duikvaker-foto

Duikvaker-foto’s
Ook de organisatie van Duikvaker koos beide dagen een favoriet: Janny Bosman (dubbel favoriet dus!) en Gerard Verbree. Zij wonnen respectievelijk een Bare duiktas en een waardebon die op de beurs kon worden besteed. De foto’s zullen in de campagne rond Duikvaker 2019 gebruikt worden.

En nu… online stemmen De Dynamische fotowedstrijd en -expo gaat online door. Tot en met 28 februari kun je stemmen op je favoriete foto(‘s). De maker van de winnende foto mag een cursus PEN/OM-D volgen bij Onderwaterhuis.NL. De winnende stemmer krijgt een Palm Mesh Bag van Cressi.

STEM NU!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief