Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

MOO-cursusweekend voor duikers – doe mee!

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober organiseren Stichting ANEMOON en de Biologische Werkgroep een MOO-cursus in de Koebel in Burgh-Haamstede.

Tijdens dit cursusweekend zal je veel leren over het herkennen van de dieren en wieren die je onder water tegen komt. Ook leer je hoe je die waarnemingen kan vastleggen. Zo gaan je waarnemingen nooit verloren en dragen ze bij aan het Monitoringproject Onderwater Oever (MOO). De kennis uit het MOO draagt bij aan de bescherming van de onderwaternatuur.

Tijdens een vijftal lezingen leer je de soorten van de MOO-lijst herkennen. Er is gelegenheid om 4 duiken te maken. De waargenomen soorten kan je vervolgens bespreken met de ervaren begeleiders. Tevens leer je hoe je gemakkelijk de waarnemingen invoert en beheert op het MOO-portaal.

Of je al eerder MOO-waarnemingen hebt doorgegeven, of dat het helemaal nieuw voor je is, het belooft een leerzaam weekend te worden. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het vergroten van je soortenkennis en meedoen aan het MOO, het duikplezier vergroot!

Foto: Erik de Boer

“Het vergroten van je soortenkennis en meedoen aan het MOO betekent ook meer duikplezier!”

Locatie en verblijf: We verblijven vanaf vrijdag 7 oktober (20:00u) t/m zondag 9 oktober (16:30u) in de groepsaccommodatie ‘De Koebel’, Zandstraat 5 in Burgh-Haamstede. Ontbijt en lunch op zaterdag en zondag worden verzorgd, alsook het avondeten op zaterdag.

Kosten: 95 euro per persoon over te maken op NL30 INGB 0006560075 tnv Stichting Anemoon.

Aanmelden: Stuur een e-mail met je naam naar biologischewerkgroep@gmail.com onder vermelding van ‘MOO-weekend’. Na betaling ben je ingeschreven als deelnemer en ontvang je een e-mail met verdere informatie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief