Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mirjam van der Sanden – Dagje varen en duiken met de Balena

Een dagje duiken op de Oosterschelde, met een snelle privéboot. Duikreporter Mirjam van der Sanden deed het en had een leuke ontmoeting!


Datum:  16 mei 2016
Duiklocatie: Oosterschelde

duikreport-call-to-action-350x85

2e Pinksterdag, met 6 Argonauta clubgenoten afgesproken om een dagje te gaan varen en duiken met de Balena van Joop Stalenburg. De dag ervoor is het slecht weer, brrr hebben we er wel zin in.

03 mirjam balena-36524
’s Morgens vroeg op, om op tijd bij Schelphoek te zijn. Het weer lijkt gelukkig toch wel mee te vallen. Nadat alle spullen op de boot zijn geladen en iedereen in zijn duikpak op de boot zit vertrekken we voor een lekker vaartochtje. Onderweg na de 1e duikstek (Kulkenol) maken we nog even een stop op het schelpeneiland. En daar treffen we een nieuwsgierige jonge grijze Zeehond. Onze dag kan al niet meer stuk. De zeehond zwemt nieuwsgierig rond onze boot. Echt supergaaf.

01 mirjam balena-36524
Al knuffelend met Ozzi, het schattige scheepshondje varen we weer verder, want de kentering wacht niet. Onderweg komen we nog een verloren bootvlag met stok tegen, die ruimen we natuurlijk netjes op. De eerste duik sla ik over, omdat ik nog genezende ben van een meniscus-operatie. De andere duikers hebben een toffe duik, met sepia’s, een adderzeenaald en nog een volwassen snotolf.

04 mirjam balena-36524

05 mirjam balena foto bas van der sanden-36524

Na de lunch maken we de 2e duik op Halverwege. Helaas is het zicht niet super, maar we maken toch een aardig duikje. Er is natuurlijk altijd iets leuks te zien onder water.
Dan varen we weer terug. Onderweg spotten we nog de boei met hydrofoon van de stichting Rugvin. Hiermee kan je in de toekomst op de dijk geluiden horen van de bruinvissen die langs zwemmen. Natuurlijk nog even een stop op het schelpeneiland. En ja hoor wie komt er weer langs, het zeehondje. Ozzi vindt die rare zwemmende hond ook reuze-interessant. Dag zeehondje geniet maar lekker van je eiland wij gaan weer naar huis.

Zo zie je maar dat je je door een slecht weerbericht niet moet laten tegen houden. Het was weer een superduikdag.

2 reacties

  1. De schelpenberg is echt een van mijn favoriete plekjes in Zeeland. Uniek!

    REAGEREN
    • Yup, absoluut ZEN daar op die schelpjes!

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief