Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mirjam van der Sanden – Onze eerste duik in Pico, Azoren

Mirjam was deze zomer samen met man en kinderen in de Azoren. Dit is haar verslag van de eerste duikdag. Mét film!

Locatie Pico, Azoren

Na een goede vlucht en een dagje rommelen in en rondom het appartement is het tijd voor onze eerste duik in Pico, één van de mooie vulkanische eilanden van de Azoren. We gaan deze eerste duik maken op de duikstek Sao Rogue. Het wordt en kantduik, toch nog een beetje dat Zeeuwse gevoel. Tussen de rotsen door dalen we af. We gaan met een schredesprong te water en als iedereen er is, dalen we af in het blauwe water van de Azoren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al snel komen we in een prachtig onder water landschap van rotsen en kloven terecht. Het is wel even wennen die golfslag, hoe diep je ook gaat je blijft heen en weer gaan. Zo zie je een mooie zee-egel en zo…is ie weer weg. Ook lastig met filmen en fotograferen. Maar op een gegeven moment raak je gewend aan het ritme en ga je er gebruik van maken.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al snel komen we ons eerste grotje tegen, best spannend. Gelukkig is het meer een boog als een grot. In het grotje zit van alles tegen het plafond en ja hoor we vinden onze eerste octopus en zelfs wat zeenaaktslakjes. De rest van de duik zwemmen we braaf achter onze gids aan en aan het einde moeten we allemaal onze decoboei oplaten. Deze eerste duik is tenslotte wel een check-out-duik en om te mogen duiken in de Azoren is het kunnen oplaten van een decoboei een absolute must. Onze kinderen zijn nu superblij dat we dat goed geoefend hebben in Nederland. Het gaat bij hun dan ook feilloos, daar kunnen papa en mama nog wat van leren.

Film: Mirjam van der Sanden

Foto’s: Bas van der Sanden

We hebben gedoken bij Pico sport Azoren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief