Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mirjam Polman – Oesterdam

Als beginnende duiker wil ik van alles zien. Zoals ik in mijn vorige Duikreporter al schreef: meters maken! 

Dus zit ik regelmatig met de duikgids op de bank te neuzen, te zoeken en als een spons probeer ik van alles in mij op te nemen. Sommige duikstekken trekken mij (nog) niet aan. Het gemiddelde zicht wat aangegeven wordt is voor mij de eerste graadmeter, al is dat geen vast gegeven. Ik wil graag een beetje beeld hebben en weten waar mijn buddy is. Mijn buddy is een zeer ervaren duiker, heeft al ruim 2200 uur van zijn leven onder water doorgebracht. Ik ben nog een piepkuiken, een supergroentje! Hij laat mij zoeken, kijken en ontdekken – voor mij is alles nieuw!
Ik had op internet gezien dat er in Zeeland regelmatig Sepia’s gezien werden als het water wat warmer werd in mei en juni. Dat er zelfs speciale bouwsels worden gemaakt in de Zeeuwse wateren om de Sepia’s de mogelijkheid te bieden voor hun legsel. Dat wilde ik wel eens zien! En een ‘ zeeduik’, dat leek me wel wat. Bij de Oesterdam, de Bergse Diepsluis stonden ook sepiastokken en hadden we geen probleem met stroming.

 

Zo reden we – ik toch wel wat gespannen – op een maandagochtend naar het Zeeuwse. Een aanrader van een beginnende duiker: probeer door de week eens een duik te maken. Het blijkt een stuk rustiger, minder stoffig en daardoor zie je meer!
De eerste duik ademloos (uhmm..) gekeken naar de prachtige dieren die we onder water tegen kwamen. Nooit geweten dat dit in Nederland leefde, nooit geweten dat het prachtige sierlijke dieren zijn, met kleine golvende randjes aan het lijf en een intrigerende vorm van het oog.
Ik kan haast niet wachten voor mijn tweede duik die dag – deze keer mét camera! Hoe ze er op staan, maakt mij nog niet zoveel uit. De beelden in mijn hoofd zijn voor eeuwig. Op de terugweg zien we nog een mooie oorkwal over drijven. Zijn schoonheid valt een beetje weg na wat ik net heb gezien….

 

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *