Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Mike en Marieke op Statia

St. Eustatius (Statia) is het eiland waar we 3 jaar geleden zijn beland om te ontdekken of het wel ons ding is…een eigen duikschool. 

Inmiddels zijn we partners geworden van Menno en Ingrid van Dive Center Scubaqua. Nadat we hun vroegen of ze ooit hun duikschool wilden verkopen, kregen we van hen het aanbod om partners te worden. De manier waarop Menno en Ingrid de afgelopen 4 jaar hun duikschool runnen, past helemaal bij onze filosofie: ongelimiteerd duiken binnen de nultijd, persoonlijke aandacht en passie voor het duiken zijn er zomaar een paar die me te binnen schieten.

RTEmagicC_NL1007_0.jpg

Wel een heel gedoe om eventjes te emigreren naar St. Eustatius. Sinds 10 oktober heet dit trouwens gewoon verhuizen omdat St. Eustatius vanaf die dag een bijzondere Nederlandse gemeente is. Een heel bijzondere Nederlandse gemeente maar dat wisten wij al. We zijn maar begonnen met een ‘things to do’ lijst, ondenkbaar in de Caribbean zo’n lijst, maar herkenbaar voor veel Nederlanders. Onze lijst was in een paar avonden al uitgegroeid tot een pak papier dat begon met huis verkopen en baan opzeggen.

RTEmagicC_Statia_award_mike-marieke.JPG

Nu zijn we al beland op ons eiland en na champagne op het vliegveld (welke zijn naam eer aandoet) zijn we druk met van alles. Grappig was dat we na twee dagen werken de ‘Award of the best dive center of the year of Statia’ in ontvangst mochten nemen. Redelijk gênant om na twee dagen het podium op te klimmen en een award in ontvangst te nemen maar gelukkig hadden onze partners Ingrid en Menno minder plankenkoorts. Natuurlijk omdat het hun verdienste was maar daarnaast ook omdat de dress code ‘formal attire’ was. Daar kwamen we net iets te laat achter en dus stonden wij er dus op onze slippertjes. De ‘formal attire’ dreef nog ergens op zee in onze container en de enige pakken die we hadden, waren onze duikpakken.

Volgende keer meer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief