Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Isis Weterings – Mijn eerste duik in de Rode Zee

Wat leuk! Een van onze jongste Duikreporters Isis Weterings maakte haar eerste duik in de Rode Zee.

We zijn op vakantie in Egypte, Marsa Alam voor een weekje. Ik (Isis) mocht van mijn ouders een duik maken en dat wilde ik ook. Ik begon met wat uitleg, mijn instructeur was een Deense man zijn naam is Claus, maar hij sprak ook Engels. Toen moest ik 3 kwartier introductie filmpjes kijken. Daarna was er nog wat uitleg over de duikuitrusting. Toen gingen we beginnen ik had er heel veel zin in. Ik begon in het zwembad met opdrachten zoals mijn ademautomaat in en uit doen, water in mijn bril laten lopen en het er weer uit blazen. Ik vond het wel een beetje spannend om mijn ademautomaat uit mijn mond te halen, want ik kan namelijk niet zo lang mijn adem in houden.

RENE_WETERINGS_20190304_Try_Scuba_Zwembad_Isis_007_LOGO-79339

RENE_WETERINGS_20190304_Try_Scuba_Zwembad_Isis_029_LOGO-79339

Na alle oefeningen gingen we naar het strand ik kreeg daar een nieuwe fles en zodra ik alles aan had gingen we naar de zee. Eenmaal wat verder op, ongeveer 2 a 3 meter, zagen we 2 krokodil vissen, maar ik kon ze niet heel goed zien want het was een beetje stoffig in het ondiepe.

RENE_WETERINGS_20190304_873_Brayka_Bay_Noord_Isis_016_LOGO-79339

RENE_WETERINGS_20190304_874_Brayka_Bay_Zuid_071_LOGO-79339

Tijdens de duik zagen we veel verschillende soorten vissen. Rond 9 meter diepte zagen we een groep van 22 pijlinktvissen, er waren 4 grote en 18 wat kleinere. We waren in het diepste aan gekomen, 11 meter diep, we kwamen bij een rots aan met koraal. Dat was ook het enige koraal in de buurt, want het stond op een zandvlakte. Bij dat koraal zaten wel 9 koraalduivels bij elkaar. Ik vond de koraalduivels wel een beetje eng. Maar bij die rots kreeg ik een beetje pijn aan mijn linker oor. Claus en ik gingen wat omhoog en toen ging het weer. We zwommen weer terug naar het strand en we rondde de duik af. Het was een leuke duik en ik heb weer wat bijgeleerd.

De foto’s zijn door mijn vader René Weterings gemaakt!

RENE_WETERINGS_20190304_873_Brayka_Bay_Noord_Isis_009_LOGO-79339

1 reactie

  1. Leuk verhaal Isis. Hoop in de toekomst meer van deze leuke verhalen van je te mogen lezen 🙂

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief