Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Natuur

Nature Talks: Met Peter de Maagt naar Arctisch en Antarctisch gebied

Op zondag 12 november organiseert DuikeninBeeld op Nature Talks 2017, het festival voor de natuurfotograaf, een speciaal programma waarin de onderwaterwereld centraal staat. Met binnen- en buitenlandse onderwaterfotografen en -filmers, zoals fotograaf Peter de Maagt.


In deze lezing neemt Peter de Maagt je mee naar de boven- en onderwaterwereld van zowel het Arctische als het Antarctische gebied. Maak niet de vergissing om te denken dat Antarctica alleen maar een witte ijsvlakte is. Onder water is interessant zeeleven te vinden en kun je duikende pinguïns tegen komen. Als je geluk hebt, kom je zelfs een zeeluipaard tegen. Met foto’s en korte filmpjes zullen enkele geheimen van de onderwaterwereld ontsluierd worden. Ook de historische link met de walvisvaart is onder water duidelijk waarneembaar en gezonken walvisbotten vormen een voedingsbodem voor andere dier- en plantensoorten. Het duiken in het Arctische gebied wordt veelal gekenmerkt door de geologische variatie die zowel boven als onder water te vinden is. Het rotslandschap onder water is gevarieerd en overal zie je  garnalen, zeesterren en grote dahlia’s in verschillende kleuren, die proberen te overleven. Hier vind je ook de magische zwarte vleugelslakken en zee-egels. Natuurlijk zal het duiken op ijsbergen ook besproken worden.


Over de fotograaf

Peter de Maagt is een actieve duiker en enthousiast onderwaterfotograaf die met zijn foto’s hoopt bij te dragen aan de bescherming en het behoud van de natuur onder water. Zoals zo vele fotografen is Peter begonnen met een point&shoot camera en daarna langzaam doorgegroeid. Tegenwoordig fotografeert hij met verschillende Nikon spiegelreflexcamera’s. Hij geeft geregeld lezingen over de beginselen van onderwaterfotografie en ook steeds vaker over geavanceerde fototechnieken.  De ‘fusie’ tussen duiken en serieus fotograferen is ondertussen alweer meer dan tien jaar oud.  Sindsdien heeft zijn passie hem naar vele plaatsen in de wereld gebracht en had hij het voorrecht om in zowel koud als warm water te duiken en dus verschillende onderwaterbiotopen te ervaren.  Zijn foto’s en artikelen zijn gepubliceerd in Duiken en Onderwater Sport, Shark Diver, Dive Style, Diver UK, Scuba Diving, en Asian Diver en zijn gebruikt door verschillende bedrijven (zoals Santi, Oceanwide Expedtions, Eigen Wijze Duikreizen), kranten en websites (zoals DuikeninBeeld en Sharktrust).

 

Wil je erbij zijn? Of wil je meer informatie over het DuikeninBeeld-programma op Nature Talks? Klik hier.

 

2 reacties

  1. Dat lijkt me ook echt heel gaaf. Hier wil ik zeker bij zijn, kun je eens van iemand die er zelf geweest is horen hoe het in zijn werk gaat.
    Is er ook gelegenheid om vragen te stellen?

    REAGEREN
  2. Ja, er is zeker gelegenheid om vragen te stellen – tijdens de presentatie of gedurende de dag. Leuk als je komt!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief