Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

DiveXperience: virtueel op reis door de duikwereld

Zaterdag 23 mei is de tweede DiveXperience – een dagvullend programma dat je online kunt volgen op je telefoon, tablet of pc met sprekers uit de hele wereld én eigen land.

Dit bericht kan in de komende dagen worden aangevuld met nieuwe informatie. Blijf het volgen!

Na een succesvolle eerste editie in april gaan we opnieuw op reis door de duikwereld en wel op zaterdag 23 mei van 10 tot 18 uur. Gratis en online! Je kunt het via de Facebook-pagina’s van DiveXperience, DuikeninBeeld en Duikvaker, op de website www.divexperience.online en via You Tube volgen – waar je ook bent, op de bank, in bed, in de tuin of op het balkon.


Ga mee!

Je kunt de hele dag met ons ‘mee’, of je schakelt in wanneer je zin hebt of voor een presentatie die je zeker niet wilt missen. Heb je tijdens een presentatie vragen, stel ze onder de livestream op Facebook of YouTube. Als de tijd het toelaat, zal de spreker in de livestream je vragen beantwoorden of anders op Facebook direct na de presentatie. Scrol naar beneden voor het complete programma inclusief aanvangstijden.

Foto: Ritual Dive, Mocean

De ‘route’ op 23 mei

We gaan om 10:00 van start met Rianne Poessé van EWDR die je meenneemt naar de Azoren, de archipel in de Atlantische Oceaan. Duikerarts Thijs Wingelaar neemt het stokje van haar over en vertelt je waarom een goede conditie zo belangrijk is als bescherming tegen een duikongeval. Vervolgens komen we uit in Dahab in Egypte, waar José Hoeflaken van Sea More Travel je meeneemt door de kustplaats en onder water. Nu de lockdown bij ons versoepeld is en er weer duikopleidingen gegeven kunnen worden, heb je misschien vragen hoe dat kan in de anderhalvemetersamenleving. Ellen Focke van de NOB en Margriet Schuur van PADI praten je bij over het protocol en beantwoorden je vragen. En dan is het tijd voor Geert Nies en Glenn De Wilde die je meer zullen vertellen over Seacam respectievelijk editing.

We steken de oceaan over naar het beroemde Tiger Beach in de Bahama’s. Sander Koele van Dive and Travel en Colin Crawford hebben mooie verhalen en beelden over de tijger- en andere haaien. We maken een gigasprong naar Zuid-Afrika naar ‘the greatest shoal on earth’, de Sardine Run. Baitballs met haaien, walvissen, janvangenten, dolfijnen én ja… heel veel sardienen. Steven Vandevoorde van Wild Water en Morne Hardenberg van Shark Explorers nemen je mee.

Een organisatie die zich inzet voor de oceaan en het leven erin is Ghost Diving. Pascal van Erp vertelt wat de duikers van Ghost Diving doen en waar. Iets voor jou? De volgende is Frans de Pater van Anchor Diving: hij schijnt een lichtje op duikverlichting. Wat gebruik je wanneer, wat zijn de verschillen. Kortom, hij brengt licht in de duisternis. We ‘vliegen’ door naar Gozo, waar we Diving Holidays en Rachel van Ritual Dive tegenkomen. Wat Gozo zo’n leuke bestemming maakt? Kijken!

We maken opnieuw een grote sprong, nu richting Bonaire, waar het toerismebureau je mee over het eiland neemt en Bas Noij je nog veel meer kan vertellen én je vragen kan beantwoorden.  Ze kunnen niet wachten om je weer te zien. Fotografeer je, film je? Gaan jouw flitsers of lampen ook alle kanten op? Marco Heesbeen van Onderwaterhuis.NL vertelt je alles over armen en waar je op moet letten. Vervolgens gaan we naar het groene Costa Rica, waar Brenda van Rich Coast Diving en Diving World je opwachten.

Nog een stukje materiaal: de Thermalution verwarmingsvesten. Weet jij dat je ze veilig onder een droog- én een natpak kunt dragen? Harro Cats legt het uit. We sluiten de dag af in de prachtige onderwaterwereld van onze eigen Oosterschelde. Onderwaterfotograaf Thomas Vanpuymbroeck kan je er samen met SSI alles over vertellen. En beter nog, hij laat het je zien!

Tussen de presentaties door kun je kijken naar diverse duikfilms.

Tijden onder voorbehoud. Check www.divexperience.online voor het meest recente programma.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief