Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Materiaalpech

Leendert Smit vertrekt naar Zeeland voor 2 duiken, een keer bij de Zeelandbrug en een keer bij Dreischor. Beide lopen iets anders dan verwacht en gehoopt.


Datum:  22 juli 2016
Duiklocatie: Zeelandbrug, Dreischor

duikreport-call-to-action-350x85

20160722_010__DSC6548-38767Mijn vorige duikplanning beviel wel. Duikje Zeelandbrug, Duikje Dreischor, flessen vullen bij Waterworld en weer naar huis.
Dat ga ik deze week dus maar weer doen. Het is om 12.00 LW dus vroeg op hoeven we ook niet.
Ik verwacht wel enige drukte want de Belgen hadden gisteren nationale feestdag en die hebben vast de vrijdag erbij gepakt. Het is inderdaad iets drukker dan vorige week maar rampzalig is het niet. Veel jonge beginners zo te zien. Als ik de nummerborden zie ben ik de enige Nederlander. De rest is Belg. Oh ja, er staat ook nog een verdwaalde Duitser tussen. Iedereen haast zich weer veel te vroeg naar het water zoals gewoonlijk.

Alleen de Duitsers wachten af. Als zij eenmaal zijn vertrokken wacht ik nog een minuut of 10 en ga dan op weg. De Duitsers komen echter net weer terug. Iets vergeten? Nee, volgens hen is er “bis zu 10 meter” geen zicht dus ze gaan ergens anders heen. Als ik zo op het water kijk ziet het er inderdaad niet echt geweldig uit maar zo slecht kan het toch niet zijn? Ze gingen ook wel net te water na die groep Belgen. Ik ga het gewoon proberen, we zien wel. Tja, super is het natuurlijk niet maar een metertje kan ik toch wel kijken dus ik besluit verder te gaan. Ik wacht met een bezoek aan de pijlers tot de Belgen weg zijn dus dan eerst maar naar links, richting de stokjes.
Na een half uurtje of zo kan ik dan wel een rondje pijlers doen. Ik kom weer niet echt iets bijzonders tegen onderweg behalve heel veel fluwelen zwemkrabben. Ik ga omhoog naar een meter of 6-7 en zwem terug naar de pijlers.

20160722_012__DSC6550-38767

Onderweg kom ik andere duikers tegen en nu doet zich weer voor waar ik altijd zo’n hekel aan heb. Ik lig stil naast een mogelijk onderwerp en vanuit mijn ooghoek zie ik een lamp verschijnen. Duikers! De lamp wordt 2 lampen en ze komen steeds dichterbij, zwemmen vervolgens vlak voor of over mij heen zonder op of om te kijken, mij in een wolk stof achterlatend. Zien ze mij nou echt niet? Als IK andere duikers tegenkom, zeker fotografen, dan ga ik daar met een wijde boog omheen om ze niet te storen of te hinderen maar kennelijk heeft niet iedereen deze houding.

20160722_011__DSC6549-38767
Even verderop lijkt het ineens iets op te klaren maar rond de pijlers trekt het weer helemaal dicht. Ik houd het voor gezien en gaterug naar de trap. We gaan tenslotte nog een duikje maken.

Bij Dreischor is iedereen net het water uit dus ik lijk de stek voor mezelf te hebben. Ik maak dan ook gebruik van de steiger en daal af via de aluminium trap. Als ik echter van de trap af stap hoor ik een verontrustend geborrel. Rond de aansluiting van mijn automaat aan de slang ontsnapt lucht, en niet zo’n beetje ook. Ik draai de automaat los en weer vast maar het helpt niet. Helaas, deze duik moet ik afbreken. Terug bij de auto blijkt de 0-ring die in de aansluiting zit kapot te zijn. Dit zelf ter plekke repareren gaat niet lukken vrees ik. Dit is trouwens de eerste keer in mijn duik carrière dat mij dit overkomt: de duik afbreken wegens materiaal pech.

20160722_018__DSC6556-38767

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief