Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marlene Albrecht-Terpstra – Paddy de Pad

In zoet water hebben de padden het voorjaar in hun bol. Duikreporter Marlene Albrecht-Terpstra duikt de vijver in om dit vast te leggen.


Datum:  april 2016
Duiklocatie: zoet water vijver

duikreport-call-to-action-350x85

Afgelopen week ben ook ik naar een vijver getogen om op zoek te gaan naar parende padden. Enthousiast gemaakt door de vele onderwaterfotografen, hun foto’s en de verhalen op Facebook, vond ik het ook eens tijd om mijn eerste padden op de foto te gaan zetten. En dat is gelukt!

Het weer was erg wisselvallig. Regen op weg naar de duikstek en bewolking op de plek zelf, maakte het voor mij wel lastig om mooie half half opnames te maken. Ik had gehoopt een paar zonnestralen te mogen begroeten, maar dat was helaas niet het geval. Ja, toen ik uit het water kwam, piepte de zon even door het wolkendek heen. Dat was te laat….

Maar goed, improviseren is iets wat je als onderwaterfotograaf toch wel moet kunnen. Ik had voor mezelf al een plan gemaakt met uiteraard ook een Plan B.

Paddy de pad_Marlène Terpstra

Het was een drukte van jewelste onder water! Na een klein stukje snorkelen zag ik de eerste padden al. Hangend tussen hun eigen eieren, als sokken aan een waslijn. Beetje een aparte omschrijving, ik weet het, maar ik moest daar wel aan denken. Prachtig. Na eerst flink gelachen te hebben om de aanblik van al die rondhupsende padden, werd het tijd om de camera in te stellen en de compositie te bepalen. Tijdens de eerste snorkeltocht, want duik kun je het niet noemen, had ik mijn 14-42 mm lens en een macro voorzetlens meegenomen. De tweede duik heb ik gewisseld naar mijn 8 mm fisheyelens zodat ik nog wat meer van de omgeving erop kon zetten.

Ik heb nooit geweten dat padden zo op elkaar kunnen klitten! Zo erg zelfs dat het vrouwtje daarbij kan verdrinken, ook ondankbaar zeg! Wat ik mooi vind aan de padden zijn hun ogen, die goudkleurige bolletjes die je aanstaren onder water en je zelfs als een lustobject zien. Ik had er op een gegeven moment 1 op mijn vinger en op mijn flitsarm. En hij me maar stevig vasthouden! Schaterlachend lag ik onder water.

Het resultaat van deze dag met de padden mag er zijn. Ik ben erg blij met mijn foto’s van mijn eerste paddentrek en hoop dit nog vaker te mogen gaan vastleggen. Nu is het wachten op de kleintjes, de kikkervisjes! Dat wordt een volgend project…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief