Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Natuur

Marco Colombo – Slow Diving op Nature Talks

Op zondag 12 november organiseert DuikeninBeeld op Nature Talks 2017, het festival voor de natuurfotograaf, een speciaal programma waarin de onderwaterwereld centraal staat. Met binnen- en buitenlandse onderwaterfotografen en -filmers. De Italiaanse fotograaf Marco Colombo is één van de speciale gasten in het hoofdprogramma.

Duik met natuurfotograaf Marco Colombo in een wondere wereld waar je van de ene verrassing in de andere valt. Hij neemt je mee op avontuur en door de intieme beelden geeft hij je het gevoel dat je er zelf deel van uitmaakt. Zijn camera- en lichtgebruik inspireren en houden de aandacht langer vast omdat  zich een boeiend verhaal voor je ogen afspeelt. Als je je afvraagt hoe hij zulke beelden toch voor elkaar heeft gekregen, kan je niet anders concluderen dat daar een flinke dosis kennis en doorzettingsvermogen voor nodig is geweest.

  

Marco Colombo (1988) is een afgestudeerd natuurwetenschapper die de liefde voor de natuur met de paplepel kreeg ingegoten. Al jong trok hij er met zijn vader op uit om foto’s te maken van de natuur om hen heen. Hij gelooft dat het geven van lezingen zal bijdragen aan bewustwording en uiteindelijk zal leiden tot de broodnodige bescherming van bedreigde biotopen. Inmiddels heeft Marco al diverse internationale prijzen gewonnen waaronder ‘Wildlife Photographer of the Year’. Of het nu boven of onder water is, hij benadert  zijn onderwerpen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en respect. Dat is goed terug te zien in zijn stijl van natuurfotografie die de dieren in hun habitat laat zien zoals je dat niet gauw zal tegenkomen.

  
  

Speciaal voor DuikeninBeeld verzorgt Marco een presentatie over onderwaterfotografie en de technieken die hij gebruikt om zijn foto’s te maken. In zijn presentatie Slow Diving neemt hij je mee – van de open zee naar rivieren en meren in Europa.

Wil je meer van hem zien, dan geeft hij overdag ook nog (in het algemene Nature Talks-programma) een algemenere presentatie met de titel River, sea and mountain treasures.

Wil je erbij zijn? Of wil je meer informatie over het DuikeninBeeld-programma op Nature Talks? Klik hier.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *