Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marcel Suchan – Coriolanus

De gids verteld een spannend en romantisch verhaal over het zinken van het oorlogsschip. Dat wordt een interessante wrakduik! Marcel Suchan filmt zijn duik op de Coriolanus in Kroatië.


Datum:  26 juni 2015
Duiklocatie: Porec, Kroatië

duikreport-call-to-action-350x85

Verleden jaar een hele mooie duik gemaakt op het wrak de Coriolanus in Kroatië. Kwam het filmpje weer eens tegen en kreeg gelijk weer de mooie momenten in mijn hoofd.

GOPR1055-36206
Was nog nooit in Kroatie geweest en na veel dubben knoop doorgehakt en naar dit fantastische land afgereisd. Zelfs mijn 4 zonen hadden zin om mee te gaan. Mijn 2 jongste gingen hier hun opw halen dit was een kadootje voor het goed afronden van hun eindexamen.

GOPR1053-36206
Na veel spitten op het internet terecht gekomen in Porec en hier moest ook gedoken worden. Aangemeld bij Divecenter Porec bij Milos en zijn vrouw. Milos is een Kroaat en zijn vrouw is een Engelse. Dus de taal was geen probleem Milos spreek zowat alle talen en zo ook een beetje Nederlands. Duiken hier is als een warme deken je wordt door hun echt in de watten gelegd en niks is teveel.

GOPR1046-36206
Wat leuke duikjes in de bay gedaan en rondom Porec met de boot en het Klapstuk was wel de Coriolanus. Dit oorlogswrak ligt tussen de 20 en 30 meter. De planning was om strak de nul tijd aan te houden en deze was 38 minuten. Bij de duikplanning weet Milos er een mooi romantisch verhaal van te maken over het zinken van de Coriolanus. Zodat je met een apart gevoel naar beneden gaat. Het wrak is jammer genoeg aan het vervallen en betreden van het wrak was niet toe gestaan ivm dat er al delen van het gangboard waren ingestort. Na 31 minuten zijn we aan de opstijging begonnen.

Kroatië is een land van gastvrijheid en heerlijk weer en wij gaan hier zeker nog eens terug.

GOPR1041-36206

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief