Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Mantaduik in de Malediven

Elke duiker heeft wel een duik gemaakt die hij nooit vergeet. Tony Coone en zijn buddy Maureen hadden een prachtig moment met de manta’s in de Malediven.

JE  MOOISTE DUIK
Duikers en snorkelaars vertellen over hun mooiste (snorkel)duik. Alle verhalen samen gaan een prachtig online duik(vakantie)boek vormen.

Het is februari 2013 als we landen op de luchthaven van Male in de Malediven. We worden naar de boot gebracht en varen we met de Carina van atol naar atol , vergezeld van een dhoni met onze duikuitrusting. Na veel mooie duiken steken we over naar Vilamendhoo  – op zoek naar de walvishaai. En als we ook die gezien hebben, keren we terug in noordelijke richting voor de manta’s.

We stappen van onze boot over op de dhoni die ons naar het poetsstation zal brengen, en maken ons klaar voor de duik. Eenmaal in het water laten we ons zakken en palmen we naar het poetsstation. Als er na een tijdje nog geen manta te bespeuren is, geeft de duikleider het teken dat we het rif aan de rechterhand te nemen en onze duik voortzetten zoals in de briefing verteld.

Tijdens de duik kruisen 2 manta’s ons pad, maar de duikleider beslist om op te stijgen. Ik geef het teken dat Maureen en ik nog veel lucht overhebben en we mogen onze duik nog verder zetten.

Nog een buddypaar is achtergebleven en we maken terug omkeer en palmen zo vlug mogelijk richting poetsstation met de gedachte dat de manta’s die ons kruisten, daar te kunnen zien. En ja hoor met vier duikers rond het poetsstation kunnen we volop genieten van de manta’s – ze komen zo dichtbij dat we ze bijna kunnen voelen. Zo mooi en wat een belevenis!!

We blijven zolang we kunnen en met spijt moeten we afscheid van ze nemen. Van het rif weg laten we een trapboei op en met ons vieren hangen we daar te dobberen om onze trappen te maken.

Terug aan boord verwachten we een preek omdat we zo lang onder zijn gebleven. Als we ons verhaal doen aan de rest van de duikers en de duikleider op de boot, krijg ik een glimlach en schouderklopje en zeg ik ‘Missie volbracht’!

En wat is jouw mooiste duik?
Zet je verhaal op ‘papier’ in 150 tot maximaal 500 woorden! Heb je er foto’s bij, dan kun je er één tot maximaal vijf bij plaatsen! Of misschien heb je wel een filmpje ervan gemaakt -zet dan ook de Youtube- of Vimeo-link erbij. Je kunt je verhaal mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dat je verhaal op DuikeninBeeld wordt gepubliceerd en in de sociale media wordt gedeeld. Meedoen kan tot 1 mei 2020.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief