Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Malta boven water

Een dag zonder duiken is zo gevuld op Malta. Als je tijdens een duikweek ook de tijd neemt om boven water rond te kijken, zul je verrast worden door alle bezienswaardigheden op dit robuuste eiland.

Dingli Cliffs. Bron: Shutterstock

Dingli Cliffs

Dennis en Patricia van Diving Holidays huurden een auto via duikcentrum Maltaqua en al vroeg in de ochtend genoten zij van het uitzicht vanaf de Dingli Cliffs. Deze 12 kilometer lange kustlijn van rotsen aan de zuidkant van Malta is werkelijk imposant. Vroeger deed deze plek dienst als natuurlijke bescherming tegen vijanden die via deze kant het land niet op konden komen. Ze kunnen aardig diep en ver kijken en zien beneden al enkele landbouwwerkers aan het werk. Een kop koffie is al snel verdiend bij Restaurant The Cliffs, waar tegenwoordig ook een Interpretation Centre aanwezig is met thematische displays, wandelroutes en uitzichtpunten. Je betaalt alleen voor wat jij het waard vindt!

Hagar Qim Temples.

Ghar Dalam Cave.

Tempels

Het is alweer tijd om door te rijden naar de volgende highlights op Malta met een lange geschiedenis. Het wordt een bezoek aan de Hagar Qim Temples die dateren uit de periode 3200-2300 voor Christus en in 1839 werden opgegraven. De tempels liggen hoog op de heuvel en bestaan uit diverse kamers. Verbazingwekkend hoe goed alles in elkaar past. Via de Ghar Dalam Cave met resten van uitgestorven diersoorten rijden ze door naar Sint Peters Pool voor een verfrissende duik! Verborgen tussen de rotsen langs de kust, tegenover het dorpje Marsaxlokk is een verborgen, natuurlijk zwembad ontstaan. Vanaf de tot wel 8 meter hoge rotsen kun je hier je fotogenieke sprongen maken in het water. Na een uurtje opdrogen en relaxen vervolgt de route zich naar Mdina: een eeuwenoud burchtstadje, waar binnen de stadsmuren amper verkeerd rijdt. Via de rechtsgebouwen en paleizen eindigen Dennis en Patricia in een fantastisch restaurant met uitzicht over de stad én een vuurwerkshow. Een prachtige niet-duikdag!

Bron: Shutterstock

Valetta

Later in die week combineren ze de bezoeken op land met de duiken onder water. Als er in de ochtend twee keer gedoken is, blijft er nog tijd genoeg over in de middag en avond om nog meer bijzonders op het eiland Malta te ontdekken. Zo brengen ze ook een middag en avond door in de hoofdstad Valetta. Heerlijk om hier rond te struinen, te winkelen, een terrasje te pakken. Vergeet niet je camera mee te nemen voor alle prachtige architectuur en vergezichten.

Na de laatste duikdag rijden de twee de tank nog even leeg in een ritje naar de Three Cities. Vittoriosa, Senglea en Cospicua zijn zo klein dat als je niet oplet, je er alweer uit bent. Ze staan bekend om het authentieke Malta-gevoel met prachtige paleizen, kerken en forten die soms nog ouder zijn dan die van Valetta. Toch zijn de Three Cities rustiger dan Valetta. Ter afsluiting genieten Patricia en Dennis aan de haven van een heerlijke risotto.

Valetta.

Chocolate Factory

St. Paul’s Bay

De allerlaatste dag op Malta blijven ze in de buurt van St. Paul’s Bay. Ook hier is er genoeg te beleven en de huurauto wordt weer ingeleverd. Lopend gaan Dennis en Patricia naar de kustlijn – via de duikschool om gedag te zeggen na een week fantastisch duiken met Maltaqua! De logboeken worden gestempeld en handen worden geschud. Dat was een fijne duikweek! Gauw nog even een avond genieten van de baai en hoe kan je dat nou beter doen dan met een kop goede koffie van de Chocolate Factory, met uiteraard… iets lekkers uit hun eigen keuken.

Foto’s: Patricia en Dennis (tenzij anders vermeld)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief