Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Reportagewedstrijd

Magic Island, Filippijnenr.sp

R. Spiekerman en M. Krouwel kozen deze keer voor Moalboal in de Filippijnen en maakten deze reportage voor de Reportagewedstrijd 2008 die DuikeninBeeld.tv samen met Bonaire Toeristen Bureau en Bonaire Fun Travel organiseert.

We hebben zitten dubben maar deze keer gekozen voor een resort dat op het gezicht erg aanspreekt, gerund door een Nederlands stel Arie en Desirée. We zijn met Singapore Airlines via Singapore naar Cebu gevlogen, alwaar we werden opgehaald door Magic Island.Een 2,5 uur durende rit vanaf het vliegveld brengt ons op het resort. Bij aankomst denk je even, zitten we in de middle of nowhere, maar aan het eind van de hobbelige weg kom je in een klein paradijsje waar je warm welkom wordt geheten.

RTEmagicC_317_magic9.jpgHet is een klein resort met 10 huisjes, alle in dezelfde sfeervolle stijl en netjes, een zwembad en een aantal zonterrassen.We worden meteen naar een van de huisjes gebracht om onze spullen te droppen. Je voelt je er meteen lekker.
Alleen de nodige dingen worden doorgesproken en je kunt even bijkomen na de lange reis. Omdat we laat aankwamen pas de volgende dag de duikspullen uitgepakt en even rustig een checkduikje gedaan op het huisrif. Daarna lekker een boekje gelezen op een van de zon terrassen of aan de bar, aan boeken is overigens geen tekort. Desirée heeft een leuke verzameling in de grote ruimte staan.

Het duiken

Het duiken is hier erg relaxed. Je kunt onder begeleiding van de gids of alleen met buddy duiken indien ervaring dit toelaat. De dive master loopt niet te jagen maar wacht je op als er iets bijzonders is. Ze voelen het ook wel goed aan of je zelfstandig kan duiken of echt begeleiding nodig hebt. Voor het vinden van de leuke dingen is het wel handig om in de buurt te blijven, anders loop je misschien de dwergzeepaardjes mis.
De meeste duiken gaan tot maximaal 25 meter maar op verzoek tot de 40 meter-grens. Alle duiken zijn hier langs het rif met een beetje stroming, het koraal is echt in prima staat en je kunt er veel leuk klein spul vinden, de duikstekken zijn allemaal binnen 30 minuten van het resort langs de kust. Het huisrif is ook een mooie stek. Alleen alles wat verder is, is beter toch??
Elke stek heeft zijn eigen bijzonderheden. De ene stek meer slakjes, de andere meer schilpadden of een klein wrakje, maar allemaal met mooie koralen en sponzen en een paar plekken waar je dwergzeepaardjes kunt vinden (met gids een stuk eenvoudiger). Je kunt er volledig overheen kijken terwijl het er toch zit.

RTEmagicC_317_magic3.jpg   RTEmagicC_317_magic4.jpg   RTEmagicC_317_magic5.jpg

RTEmagicC_317_magic6.jpg   RTEmagicC_317_magic7.jpg   RTEmagicC_317_magic8.jpg
Er is ook nog een aparte stek, Goby Point. Hier kun je in een ondiep duikje op een zandvlakte de leukste dingen tegenkomen, zoals zeeslangen, motvisje, sterrenkijker en natuurlijk de goby.

Het eiland Pescador is vooral in de nachtduik een aanrader met mooie gele anemonen, de meest wazige krabben, frogvis, schorpioenvis en soms in de diepte ook haaien. Let wel op de schildpadden, deze komen soms uit het niets op je af. Ze zijn dan in de war maar je schrikt je rot.

RTEmagicC_317_magic2.jpgNatuurlijk niet te vergeten de mandarijnduik, waarbij je op 5 meter bij een plek dood koraal gaat wachten totdat de mandarijnvisjes komen. Het op de foto krijgen is al een crime, maar ze ook nog in de paringstand op de foto te krijgen is erg lastig maar leuk om te zien. Het is elke keer weer een beleving.

Het eten en de omgeving

In de omgeving is het stadje Moalboal waar een leuke weekmarkt is om even rond te kijken. De andere kant is White Sand, een deel met een wit strand en een paar hippies, karaoke en natuurlijk de verkopertjes. Verder geen winkeltjes of restaurants, dit is nu ook niet echt nodig want op het resort is het eten gevarieerd en perfect geregeld. Je kunt met het menu mee eten of a la carte. Bijna iedereen schuift aan een grote tafel om te eten en dat maakt het ook snel gezellig. Daarna is er ook nog de bar waar de duikverhalen vaak verder gaan.
Wat nog wel belangrijk is om te weten, je kunt er geen creditcards of pin gebruiken, eventueel wel telebankieren.

Tripjes

Zoals gezegd Moalboal de markt. De watervallen: deze worden in eigen beheer gedaan om iedereen een goede trip te bezorgen. Of een bezoek aan een orchideeëntuintje.

RTEmagicC_317_magic11.jpg   RTEmagicC_317_magic10.jpg

Wij voelden ons er de eerste avond al thuis door de gezellige staf die iedereen een prettige vakantie wil geven. Het is echt een bestemming om even helemaal niks te hoeven en nergens aan te denken.

De Reportagewedstrijd 2008 wordt gesponsord door:

RTEmagicC_duikeninbeeld_25.jpg   RTEmagicC_7bonaire_25.jpg   RTEmagicC_17bonaire_fun_travel_25.jpg

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief