Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Viermaal Madeira

Op Madeira is voor elke duiker iets te beleven – van duiken in het nationale park tot nachtduiken, van macro tot wrakduiken. Susan Dogterom neemt je in vier delen mee onder water.

Klik op de blokken hieronder voor het bijbehorende verhaal.

Madeira - algemeen

Madeira is een eiland in de Atlantische Ocean. Het eiland is een autonome regio van Portugal en ligt 700 km ten westen van Afrika. Madeira heeft een mild klimaat en gemiddeld 7 zonuren per dag.

Massatoerisme kennen ze hier niet en met zijn natuur, bergen en bossen is het eiland met zijn vulkanische oorsprong en kust met steile rotsen populair bij wandelaars en natuurgenieters.

De taal op Madeira is Portugees. Het water uit de kraan is drinkbaar en van goede kwaliteit, maar kan een lichte chloorsmaak hebben. Het gangbare voltage is 220 Volt en er worden dezelfde stekkers gebruikt als in Nederland en België.

Duiken

De meeste duikplaatsen liggen aan de zuidkant van het eiland. Het Garajau zeereservaat is een beschermd gebied met verschillende mooie duikplaatsen. Hier zijn onder andere tunnels en grotten in de rotsformaties. De watertemperatuur varieert van 19 graden in de winter tot 25 graden Celsius in de zomer. Rond Madeira zijn pijlstaartroggen, murenen, tandbaarzen, barracuda’s en kreeften te vinden, maar ook dolfijnen en walvissen. In de Madeira-archipel komen 28 soorten walvisachtigen voor. Tuimelaars zijn het hele jaar rond Madeira te vinden, gewone dolfijnen zijn er vooral van januari tot augustus. Van april tot oktober zijn de meeste walvisachtigen in de wateren rond Madeira aanwezig. Er worden dan ook diverse boottochten georganiseerd om walvissen en dolfijnen te spotten.

Susan dook in september 2020 op Madeira met Madeira Diving Center.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief