Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Lucky shot! – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Mieke Noordanus vertelt het verhaal achter haar ‘Lucky shot!’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Locatie: Magic Oceans, Anda, Bohol, Filipijnen

Die dag gaan we op zoek naar het pygmee-zeepaardje, dat op 24 meter diepte zit. Samen met gids Lee Ann zwemmen we rustig de diepte in. Op circa 17 meter kan ik niet meer verder, mijn oren werken tegen. Een stukje omhoog, weer naar beneden, maar zonder resultaat. Dan maar blijven hangen op die diepte, terwijl mijn buddy’s al fanatiek plaatjes schieten van het zeepaardje.

Lee Ann komt terug en wijst een platworm aan die tegen de onderkant van een overhangend rotsblok zit. Ik stel mijn camera in om de platworm te fotograferen met een zwarte achtergrond. Ondertussen zwemt Lee Ann terug naar mijn buddy’s. Haar bellen bubbelen omhoog, waardoor de platworm loslaat van zijn ondergrond en dansend voor mijn lens verschijnt. Ik heb weinig tijd om af te drukken – niet meer dan een seconde, maar het moment is top. Ik ben blij!

Weer boven belooft Lee Ann met mij nog een keer terug te gaan naar het zeepaardje. Maar mijn duik kan dan al niet meer stuk. 

Camera en instellingen

Camera: Olympus E-PL3
Lens: Panasonic 45mm
Flitser(s): Sea & Sea YS-01 (2x)
Instellingen: f6.3 – 1/125 – belichting handmatig – ISO200

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief