Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lucas van Rijen – Onbekend maakt onbemind

Zes duikers namen tijdens de GUE Experience Day 2017 deel aan een workshop documentatie. Het team presenteert de resultaten in een filmpje.

Still uit video

De wereld onder water is onzichtbaar voor overheden. Hoe overtuig je beleidsmakers om toch actie te ondernemen om dit kwetsbare ecosysteem te behouden? GUE is uit dit vraagstuk ontstaan en richt zich o.a. op conservatie door educatie.
Tijdens de GUE Experience dag kreeg een team van GUE en non-GUE duikers een Documentatie workshops van twee experts op dit gebied: JP Bresser als de grondlegger van de GUE documentatiestandaard en Cees den Toom als jarenlange voorvechter voor het behoud van de Vinkeveense Plassen.

  

De workshop combineerde zowel theorie als praktijk. Het doel was om de praam bij Zandeiland 8 te documenteren en te presenteren aan de andere GUE BBQ deelnemers. In de debriefing achteraf was het team unaniem: documenteren is echt heel leuk. Natuurlijk zorgt zo’n workshop ook voor mooie lessen: begin vooral met het minimaal haalbare project, spreek vooraf goed de planning door, houd rekening met de extra taskload, maak communicatie-afspraken als je elkaar niet meer ziet en gebruik een goede camera met off-camera verlichting.

Hieronder zie je in het filmpje het resultaat van Dennis, Iva en Kim op camera & licht en Tamara, Sebastiaan en Lucas op vastleggen & meten.

1 reactie

  1. Wordt de workshop vaker gegeven? Lijkt me wel iets

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief