Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Limburgse brandweer zoekt sportduikers

De brandweer in Limburg zoekt sportduikers die opgeroepen kunnen worden voor reddingswerk. Bij de Limburgse brandweer dreigt een gebrek aan eigen mensen, waardoor andere wegen ingeslagen moeten worden om het duikteam op peil te houden, aldus brandweerwoordvoerder Leon Eumelen.

Steeds minder brandweermensen gaan duiken omdat de combinatie van brandweerman en duiker zwaar is. Er moet voor beide disciplines getraind worden. Omdat er ook in en op het water naar slachtoffers gezocht moet worden, is de mogelijkheid van het inzetten van duikers bij reddingen van groot belang.

Hulpverlening

De hulpverlening komt nog niet in het gedrang door het tekort aan duikers, maar dat is precies wat de brandweer wil voorkomen.
Woordvoerder Leon Eumelen geeft aan op zoek te zijn naar sportduikers, die echter ook aan bepaalde eisen moeten voldoen. De duiken zijn niet vergelijkbaar met de gewone duiken die een sportduiker maakt. Duikers die zich aanmelden bij de brandweer zullen dan ook een extra opleiding krijgen.

Vrijwilligers

Omdat de duikers vrijwilligers zullen zijn die opgeroepen worden als het nodig is, zal de brandweer afspraken maken met de werkgevers van de duikers, zodat de duikers de mogelijkheden krijgen om de brandweer te kunnen helpen.

Bron: 1Limburg

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

2 reacties

 1. Avatar

  Dat is wel iets heel anders dan een zondagmiddagduikje. Ik weet niet of ik het zou kunnen.

  REAGEREN
 2. Avatar

  Am an experienced diver with.over 100 hours plus bottom time, Caribbean, open water, wreck diving, drift diving, Certification done with CASCO (South America) which is based on CMAS 2 star open water.
  Am based in Maastricht, would love to help but my time is limited.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *