Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Zoetwaterweekend!

Datum 14/15/16 juni 2013
Locatie Gelderland

Jawel je leest het goed. Duikreporter Lia springt in het zoete water in! Lees haar ervaringen van een zoetwaterweekend in Gelderland.

Afgelopen weekend zijn we ter afwisseling op onze zoutwaterduiken en heel weekend zoet gaan duiken. Via duikforum zijn er enkele leden die dit weekend regelen. Vorig jaar waren we ook op dit weekend geweest en het was toen zo goed bevallen dat we dit jaar ook weer gaan.

De 1e duik is bij Bussloo. We parkeren op de parking en wachten nog op de anderen die ook met de eerste duik aanwezig zullen zijn. Even later zijn we compleet en maken buddyparen. Ik ga met mijn man René en we maken een toertje langs de bus en halte verschillende objecten en beelden. Onderweg komen we ook een aantal snoeken tegen. Na 55 min. komen we weer boven, spullen uit en tijd voor een lekker broodje met warme knakworstjes. Een leuke 1e duik en op naar de volgende.

P6150346

De 2e duik vind plaats bij het Bronsbergenmeer/Gat van Roelofs hier kunnen de flessen gevuld worden en er sluiten weer meer duikers aan. Ook de 2e duik duik ik met René we gaan rechtsom vanaf de instap en komen een soort tunnel tegen en verder op de kooien waar we een grote paling zie tussen de beelden. Ik maak wat foto’s en gaan verder. Onderweg nog 2 palingen en wat kleine visjes. Na 30 minuten draaien we om en gaan even voorbij de instap nog even bij de auto kijken. Er zit een snoek in die zich van zijn beste kant laat zien en ik kan meerdere foto’s van m maken. Na 66 min. zijn we weer bij de instap. We kleden om en vullen de flessen. We drinken nog wat en wachten op de anderen die nog in het water liggen. Als iedereen eruit is gaan we richting de camping om de blokhutten in orde te maken.

P6140269

Dan is het wachten op de maaltijd die bereid is door Anneke en Mieke. Het is nog een verrassing wat we eten. Rond 19:00 kunnen we eten; pilaf met rijst, heerlijk! en vla en yoghurt met slagroom toe. In de avond maken we het gezellig met een hapje en een drankje.

Dag 2; 1e duik vind plaats in de Boomgaardplas. Deze keer duik ik met Aike. Het zicht is niet geweldig, een beetje mistig. Leven kunnen we even niet vinden op de heenweg. Op de terugweg gaan we iets ondieper en in een holletje zit een kreefje. Onderweg schieten ook wat dikkopjes weg en vlakbij de steiger zwemmen wat baarsjes. Onder de drijvende ponton zit nog een grote snoek. Na 56 min. zijn we weer uit t water en gaan richting de Beldert voor de 2e duik vandaag.

P6150332

Ook hier sluiten weer wat mensen aan en we maken buddyparen. Ik ga met Willem en Piet mee voor een ondiep duikje en een projectje. Even bij de auto gekeken daar zou vis moeten zitten. Nu even niet dus want er vertrokken net wat duikers voor ons in een grote stofwolk. We gaan verder en hier en daar zie ik een visje voorbij zwemmen. We gaan ondiep terug richting de steiger en het projectje wordt bevestigt. Tijd om eruit te gaan en richting de camping.

P6150353

In de avond lekker bbqen en het was dus heeel gezellig. Zondag is er nog een mogelijkheid voor een 5e duik in dit weekend te maken. dat is bij het Gat van Cortenoever/Brummen. Er gaan verschillende buddyparen te water en deze keer duik ik met Anne en Taco. We hebben ook veel kantwachten deze keer. We gaan onder en het zicht is niet best. Even handgebaren wat doen we, eruit of verder. We gaan verder en wat ondieper is het zicht wat beter. Er zitten ontzettend veel dikkopjes[jonge kikkers] in deze plas op sommige plekken is de zandbodem gewoon zwart ervan. Na 63 min. zijn we weer bij de instap. Omkleden, koffie, afscheid nemen van enkele aanwezigen die al naar huis gaan en de rest gaat naar de camping om op te ruimen en daarna nog wat te eten bij de pannenkoekenkraam die op het terrein staat.

P6140296

Het was weer een super gezellig weekend. Na nog gezellig nagepraat te hebben nemen we afscheid en gaan allemaal richting huis en sommigen gaan nog langs vaders omdat t ook vaderdag is vandaag. Het was weer een super gezellig en geslaagd weekend! Alle aanwezigen bedankt voor de gezelligheid!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief