Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Weer een vroege mistige duik!

Datum 14 april 2013
Locatie Bergsediepsluis

De weersvoorspellingen voor vandaag zijn goed. 20 graden zou het kunnen worden. Dus we gaan op tijd naar de dijk om de ergste drukte voor te zijn.

We gaan naar de Bergsediepsluis. Het is voor mij lekker dichtbij. Ik noem het ook wel m’n achtertuin. Ik heb afgesproken met Babette om gewoon een duikje te maken en niet perse op bezoek te gaan bij de snotolf.

Als ik de parking op rijdt staat er alleen nog maar een camper. Die hebben daar overnacht waarschijnlijk. Even later komt ook Babette aangereden. We tuigen onze spullen op. Inmiddels komen er steeds meer duikers aangereden. Waaronder ook wat bekenden. We maken nog een praatje met hun en gaan dan richting het water.

We gaan onder. Hmm, het is mistig onder water. We gaan richting platform en daar is het zicht nog minder. Zo zelfs dat we bijna het platform voorbij zouden zwemmen. Ik zoek even naar de zeedahlia die achter het platform staat. Hij is al lekker gegroeid, maar niet echt mooi.

bergsediepsluis_14-4-13__1_

We gaan verder richting de dijkwand, Tussen de steenstort zitten de kreeften nog diep verstopt. Op 100 bar draaien we om en gaan ondiep terug. Ook daar is het zicht mistig. Na 60 minuten zijn we weer terug bij de trap. Watertemperatuur 6gr. dat gaat de goede kant op. Inmiddels is het al een stuk drukker geworden op de parking. We kleden om en het is tijd voor de afterdive. Stoeltjes uitklappen en aan de koffie en een lekkere koek. Babette, John en Hans t was weer gezellig!

bergsediepsluis_14-4-13__3_

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief