Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Frikandellenduik!

Na de Pre-frikandellenduik is het nu tijd voor de echte frikandellenduik. Lia duikt weer onder.

Datum 8 september 2013
Locatie Strijenham

 

Het is inmiddels halverwege de ochtend als we na de fles gevuld te hebben naar Strijenham rijden. Op het parkeerterrein aangekomen staan enkele campers ruim overdwars geparkeerd, gereserveerd voor buddy’s die nog moeten komen waarschijnlijk. Gelukkig is er nog plek richting de dijktrap en we sluiten aan bij de andere clubleden die er al zijn. Bij deze duik is Olf duikleider en van de catering en heeft een kleine partytent weggezet. Bij deze duik zijn we met ruim 20 man/vrouw. Als iedereen aanwezig is krijgen we een briefing en worden buddyteams ingedeeld, enkelen hebben hier nog niet gedoken en gaan met iemand mee die hier wel bekend is.

 

We maken ons gereed en gaan richting het water. Deze duik ga ik met Ugo onderwater. Het is laagwater en de laatste stap vanaf de trap is een diepe om in het water te komen. Even geassisteerd door mededuikers komt iedereen redelijk soepel het water in. Bril op, vinnen aan, kompas gezet, lamp aan, camera gereed, we gaan onder net als iedereen dus even weinig zicht. We zwemmen uit en op den duur wordt het zicht gelukkig beter. Wat staan hier toch veel grote zeedahlias. bds_strijenham_08-09-13__14_
Ook verschillende bruine plooislakjes zijn hun eiersnoeren aan het afzetten. We gaan dieper even richting de zandplaat op 17 mtr. daar liggen een grote zeenaald een paling en een kreeft tegenover elkaar, dan denk je wat zouden ze gaan doen. Nou wij maken er maar wat foto’s van en gaan verder.

 

Ook komen we best veel sepiolatjes tegen. Leuke beestjes zijn dat. Na 35 minuten heb ik halve fles en gaan naar ondieper om terug te gaan richting de instap. Het zicht is goed te noemen op diepte en ondiep. Dat heb ik niet veel meegemaakt die keren dat ik hier heb gedoken. De grote anjelieren zijn goed te zien. Ugo ziet nog een anemoontje met streepjes op z’n schacht. Ondiep zwemmen we onze stop uit en na 60 minuten komen we weer bovenwater. Nu nog zien om weer uit het water te komen. We worden geassisteerd door duikleider en mijn man die iedereen opwachten. Het is best wel een hoge stap om eruit te komen en je pak niet wilt beschadigen. Het lukt na enig hijswerk.

bds_strijenham_08-09-13__31_Terug richting de parking. Zo spullen uit en tijd voor een broodje of 2-3 met frikandel en de nodige sausjes. Het is weer te gezellig en de frikandellen gaan als zoete.broodjes Olf het was weer zeer geslaagd en die houden we er zeker in deze duik[en] voor 2014 en Ugo bedankt voor de relaxe duik!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief