Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Een zwoele zomeravondduik!

Datum 18 juli 2013
Locatie Bergsediepsluis

Een zomeravond…. voor Lia de perfecte avond voor een duikje met andere clubleden.

Het is weer donderdagavond. We gaan weer met wat clubleden een duik maken. Het is al dagen lekker zomerweer. Aan de dijk staat een beetje wind. Op het strandgedeelte is het lekker druk. Bij de duikersparking valt het mee. Er zullen er wel veel op vakantie zijn. We zijn met 8 duikers en 1tje gaat alleen wat snorkelen. We maken buddyteams en enkele wachten nog op eentje die wat later komt.

Ik ga met Olaf onderwater deze keer. Vorige keer dat we doken is al weer ruim een jaar of langer geleden. We maken onze spullen gereed en trekken de pakken aan. Auto’s dicht en de trap op richting het water. We moeten even manoeuvreren want er zijn wat duikers op de trap hun vinnen aan het aandoen. We spreken af eerst richting platform te gaan en daarna geef ik wel aan welke kant we gaan afhankelijk van het zicht.

bergsediep_18-7-13__15_

We gaan onder richting het platform. Bij de grote stenen zwemmen wat harders rond we blijven er even bij hangen en gaan dan weer verder. We komen bij het platform en gaan buitenom langs. Het is goed zicht hier. Als we rond zijn komen er wat duikers bij die een beetje liggen te stoffen dus we maken dat we hier weg zijn.

bergsediep_18-7-13__24_

We gaan links richting het strandje verder. Af en toe hebben we hier last van wat stofwolken. Dat zijn harders en zeebaarzen de lekker achter elkaar aan zitten en eten aan het zoeken zijn. We gaan verder richting de sepiastokken. We komen alle 3 de cirkels die we hadden gezet tegen. Hier en daar zijn er stokken verzet, waarschijnlijk om een betere foto te kunnen maken. Je kunt bij de witte eitjes het kleine sepiatje zien bewegen en sommige eitjes zijn al uitgekomen. Dus we kunnen weer op zoek naar mini sepiatjes ter grootte van ongeveer een duimnagel.

bergsediep_18-7-13__1_

We draaien om en gaan ondiep terug daar hebben we iets beter zicht en toen even weer niet, even zijn we elkaar kwijt. Boven gekeken en vinden elkaar we gaan weer onder om onze duik te vervolgen. Heel de duik zwemmen harders en zeebaarzen rond ons heen. Na 60 minuten draaien we richting de trap en komen daar ook mooi uit. Ik maak ondiep nog wat foto’s van de paardenanemoon en we komen boven na 68 minuten. Watertemp. 21 gr. Een mooi relaxt duikje! Olaf bedankt! Na de duik nog een gezellige nazit met de andere aanwezigen.

bergsediep_18-7-13__36_

bergsediep_18-7-13__8_

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief