Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Een vroege mistige snotolfduik!

Datum 07 april 2013
Locatie Bergsediepsluis

Clublid Ronald stuurde het berichtje: “Wordt er nog gedoken om de snotolf te vinden?” Ik stuurde terug: “Ik heb m al gevonden… even stilte, dan stuur ik terug: Maar zou wel mee kunnen.”

Ja, t was al laat en met nog een half oog open lukt t sms-en niet zo geweldig meer.
Dus volgende dag maar verder afgesproken. Zondag lekker op tijd richting de dijk. ‘T is hartstikke mistig en we kunnen maar 70 rijden waar je anders 100 mag. We rijden naar de parking en ik ga even bij het water kijken. Nou geen water te bekennen door de dichte mist.

Inmiddels komen de andere mededuikers ook aan. We maken een praatje en maken onze spullen gereed en gaan richting het water met 2 buddyparen. M’n man René gaat deze keer met John een duik maken en ik ga met Ronald. Het is laag water en we staan onze vinnen aan te doen op het randje van zand waar je gaat afdalen naar het platform.

bergsediepsluis_7-4-13__15_

We gaan onder en ondiep richting de snotolf die ik op vrijdag met mijn verjaardagduik had gezien met John. Het is toch nog zoeken geblazen want met dit lage water zit hij heel ondiep. We vinden hem en onze flessen steken bovenwater uit. Het is een grappig gezicht, om de beurt steken we ons hoofd onderwater om te kijken en een foto te maken en Ronald wilde hem ook even filmen.

bergsediepsluis_7-4-13__2_

We besluiten om verder te gaan en op de terugweg nog even langs te gaan als het water weer een beetje is opgekomen. Onderweg zien we verschillende sponzen, paling wat krabbetjes en zilverblauwe knotsslakjes. Na 30 minuten draaien we om en gaan nog even langs bij de snotolf. Nu is hij toch wat beter te zien. We gaan daarna op ons gemak richting de trap.

bergsediepsluis_7-4-13__9_

De anderen zijn er ook net uit. Op de parking is het inmiddels wat drukker geworden. De mist is opgetrokken en de zon laat zich eindelijk zien. Spullen uit en lekker aan de koffie en een koek. Het was weer een mooie duik. Ronald nogmaals bedankt voor de duik! En ook nog een bedankje aan de duiker die die lekkere wafels uitdeelde. Ze waren heel lekker!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief