Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Lia van der Laan – Een frisse, vroege ochtendduik!

Het was vroeg! Maar ze was niet alleen en het zicht was goed. Lia vertelt over haar duik.

Datum Zondag 15 December 2013
Locatie Sint-Annaland [Stalland]

Ugo stuurde me een whats appje over de lokatie waar te duiken zondag en ik dacht t zelfde, om weer eens op Sint-Annaland [Stalland] te gaan duiken. We vonden dat het weer tijd werd voor een getijdeduik in de Oosterschelde ook al is het vroeg. Al weken is het getij slecht, te vroeg of te laat naar onze zin en wijken dan uit naar een plek aan de Grevelingen of Bergsediepsluis waar je altijd te water kunt. Ik zet de wekker op 5:45 zodat ik m nog een paar keer af kan laten gaan. Dan begint t ochtendritueel, eerst een bak sterke koffie en een vloeibaar ontbijtje. Dan spullen in de auto en richting de duikstek op t gemakje. Het zal waarschijnlijk toch niet druk zijn om 7:00 in de winter. Aangekomen zijn er toch al enkele duikers, Bas en Frank die ik regelmatig tegenkom op verschillende duikstekken en John vdL. We maken een praatje en dan komt John z’n buddy Rien en mijn buddy Ugo aangereden.

We maken ons gereed. Spullen aan, camera’s gereed, auto’s op slot en richting t water, wat al wel heel laag is. Het laatste stuk over het zand is glad en voorzichtig glibberen we t water in. Het ziet er helder uit. We zwemmen uit richting de schelpen/zand overgang en volgen die dan linksom. Onderweg komen we enkele wulken tegen. Dan de kleine roze zeedahlia die nu mooi vrij van de schelpen in het zand zit. We kunnen er zo wel makkelijk wat foto’s van maken. Dan gaan we verder en zien wat mini zilverblauwe knotsslakjes en even verderop de grijze zeedahlia. Ook zijn er wat verschillende maten heremietkreeftjes die her en der rondlopen en zich verstoppen in hun schelp als je een foto probeert te maken. Na 40 minuten draaien we om richting strandje en gaan over de oesterschelpen terug. We speuren alles af of we geen donderpadden zien of eventueel al een snotolf, maar niet van dit alles.
Na 63 minuten zijn we weer bovenwater, een mooie duik met goed zicht van 5 á 6 meter. De watertemperatuur 5 graden. Als we op het parkeerterrein komen zijn er inmiddels wat duikers bijgekomen. Die met opkomend water gaan duiken.

Ugo, John, Rien, Bas, Frank het was weer gezellig aan de waterkant!

 

stalland_15-12-2013__2_

 

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief