Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Een frisse en toch warme duik!

Datum 10 maart 2013
Locatie Stavenisse-steiger

De wekker gaat vroeg, vandaag een laag water duik in de Oosterschelde. Het werd voor Lia een frisse, maar toch warme duik…

Heerlijk op tijd op staan 6:15 gaat de wekker. Even een sterke bak koffie drinken en dan word ik opgehaald om 7:15 door mijn buddy Ugo. We rijden richting Stavenisse.

Onderweg is het nog rustig op de weg. Aangekomen bij de duiklokatie zijn wij de enige duikers. Het valt op dat het super laag water is. Ik ga vandaag een testduik maken met een thermobody. Mijn dochter Mirna werkt 2 dagen in een duikshop bij ons in de buurt en vroeg mij of ik de thermobody uit wilde testen voor haar baas. Nou dat wil ik wel eens proberen. Ik had de body thuis al aangetrokken.

Vanaf de steiger kijken we even hoe het water eruit ziet. Het ziet er helder uit. We tuigen onze sets op en trekken onze pakken aan. Eerst bevestig ik de accupacks van de body en trek mijn pak verder aan. Wing omhangen en de remote op mijn onderarm bevestigen.

We lopen via de helling naar het water. Uitkijken dat we niet onderuit gaan want het is glibberig. Het water is zo laag dat we onderaan de helling een afstap hebben. We trekken vinnen aan, zetten brillen op zetten het kompas. Ik zet de body aan, het word bijna direct lekker warm. We gaan onder. Afgesproken was dat we op een geringe diepte zouden blijven max. 8,5 mtr. om toch eventueel ook hier een snotolf te spotten. Direct al valt het op dat er ontzettend veel wulken zijn en dan ook de nodige eierbollen die ze afzetten.

484192_419635108131577_1251919093_n_1_

Het zicht is goed en maken hier en daar wat foto’s van heremietkreeftjes, wulken, zeedonderpadden en anemoontjes. Na 40 minuten draaien we om richting de instap en ik zet de body een standje hoger. Onderweg komen we nog een fuik tegen. We kijken even door het net wat erin zit. Wat visjes, kreeft en een hele dikke paling. We hopen nog steeds op die oranje rakker tegen te komen.

stavenisse-steiger_10-3-014

Op de zandvlakte zien we nog veel viltkokeramenoontjes, maar geen snotolf te vinden. Ondanks dat hebben we toch een mooie duik gemaakt met goed zicht. We hebben 58 minuten gedoken met een watertemperatuur van 2 graden. Ik heb met de body een lekkere warme duik gemaakt. Spullen uit en aan de koffie met een krentebol. Dan komen er nog wat duikers aan die buiten de kentering een duik gaan maken. Ugo weer bedankt voor een mooie duik en voor het ophalen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief