Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Spot de zeehond!

Locatie Bergsediepsluis

In het kader van ‘spot de zeehond’ gaat Lia een zondagochtendduik maken aan de Bergsediepsluis.

Afgelopen weken waren er al meerdere meldingen en foto’s voorbij gekomen op andere media van de zeehond die in de buurt van de duiktrap was gezien. Bij sommige duikers had hij/zij in de vinnen gebeten en bij anderen werd de camera van dichtbij bekeken. Dus wij wilden ook wel eens kijken of we een ontmoeting konden hebben met deze zeehond. Vorige zomer hadden we er wel 1tje zien zwemmen aan de kant van de haven bij de Bergsediep en in het open water van de Oosterschelde vanaf de boot. Maar nu was hij/zij wel heel dichtbij de duikstek.

 

RTEmagicC_bds_23-02-14__16_.JPGOp tijd afgesproken met Ugo en Rien zodat we voor de te verwachten drukte in het water liggen. Er staan al enkele auto’s en campers als wij aankomen. We lopen eerst even naar de instap en John is er ook om foto’s vanaf de kant te maken. Even een praatje gemaakt en we gaan ons gereed maken. We spreken de te volgen duikroute af en gaan onder. We maken een toertje bij het platform en dan buigen we af richting de mosselhangcultuur. Het zicht is vrij goed vergeleken met afgelopen weken. Dus wie weet komen we nog iets spannends tegen. We zwemmen langs de dijkwand en onderweg komen we wat grote platvissen tegen die doodstil liggen, met de gedachte je ziet me toch niet. Onderweg zien we veel millennium wratslakken.

RTEmagicC_bds_23-02-14__16_.JPG

Maar waar we voor komen laat zich niet zien. Na 30 minuten geef ik aan aan te draaien en gaan ondiep terug. We vervolgen onze weg en dan zit er een slak goed voor om een mooie foto te maken. Dan geeft Ugo aan dat er naast diezelfde slak een grote griet [platvis soort] ligt. Nou die had ik nog nooit gezien dus weer iets om af te strepen op het lijstje, must see. We kijken goed rond of we misschien dan nog een snotolf vinden in het ondiep want die was hier ook al meerdere keren vrijzwemmend gezien. Maar ook hij laat zich niet zien. We zijn vlak bij de trap en gaan naar boven. Het was weer een mooi duikje ook al hebben we niet gevonden waar we voor kwamen. Duiktijd 62 minuten, watertemperatuur 6 graden, max. diep 12,6 mtr. Ugo en Rien weer bedankt voor de duik!

RTEmagicC_bds_23-02-14__13_.JPG

 

RTEmagicC_bds_23-02-14__5_.JPG

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *