Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Lekker doordeweeks

Een kans op pijlinktvissen, sepia’s en sepiola’s: dat maakt het voor duikreporter Carla wel de moeite waard om naar Zeeland te rijden.


Datum:  7 juni 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Heerlijk, Harry heeft de smaak te pakken. Hij meldt in de loop van de middag dat we wel naar Zeeland kunnen na het werk. Niet te ver weg, maar dat maakt me niet uit. Bergsediepsluis voor een avondduikje vind ik prima. We hebben tenslotte nog steeds kans op pijlinktvissen en sepia’s. Sepiolaatjes ook natuurlijk, die zitten er veel langer volgens mij.

160607-fb-3-Carla vW-37348
Het is wel erg druk, maar bijna iedereen moet het water nog in. Dus we schieten op om de meute voor te zijn. En dat lukt, hoewel er al wel wat duikers in liggen. Vorige week was naar links het leukst dus gaan we nu eerst naar links. Ook is het daar altijd veel rustiger met andere duikers. Nu is dat ook zo. Alleen is er helaas niet veel te zien.

160607-fb-4-Carla vW-37348
Maar we genieten van het heerlijk dobberen onder water, zo een zalige bezigheid om alle stress van de werkdag van je af te spoelen. Wel vinden we prachtige groene baksteenanemoontjes. Die staan hier altijd mooi te pronken met hun tentakeltjes omhoog. Helaas zit er erg veel stof op de foto’s. Maar ze waren mooi. Ik vind die altijd echt schattig om te zien. Zoveel sierlijker dan de oranje baksteenanemoontjes. Hoewel die altijd door de massa weer imposant zijn.

P6070003-37348
IMG-20160607-WA0002-37348We zwemmen een eindje voorbij de trap door naar rechts, maar daar zitten inmiddels alle andere duikers. Ze willen af en toe door ons heen en de stofwolken zijn weer niet voor de poes. We blijven nog even doorzwemmen, maar zo is het helemaal niet leuk meer.
Als we weer naar boven zwemmen vinden we op het ondiepe zand weer een sepiolaatje. Wat zijn ze toch schattig. We kunnen er best een tijdje bij blijven. Hij komt op mijn lamp af en zwemt weer wat naar achteren, komt weer naar voren met zijn ‘armpjes in de aanval’. Wat een leuke afsluiting van een niet zo spectaculaire duik. Maakt het helemaal goed. Naast de lekkernijen die we bij ons hebben voor de afterduik natuurlijk. Lekker wat te eten en te drinken en nog heerlijk buiten langs de dijk zitten. Gewoon een genot.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *