Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit- Terug naar het filmen

In het voorjaar filmde hij de sepia’s met zijn action camera. Na een zomer van fotograferen, besluit hij toch weer eens een filmpje te maken. En als je dan ver moet lopen naar de duikplaats, is dat best lekker, zo’n kleine en lichte camera!

Datum 14 november 2015
Locatie zeeland – Koepeltje

Na de sepiatijd heb ik mijn nieuwe action cameraatje niet meer (Onderwater) gebruikt maar voor het einde van het seizoen wil ik nog 1 filmpje maken. Ik heb inmiddels ook het macro voorzetlensje bijgekocht dus genoeg reden om dit speeltje weer eens uit de kast te trekken.
Helaas wil het weer niet echt meewerken. Het waait krachtig tot hard en later op de dag wordt langdurige regen voorspeld. Na wat geaarzel en getreuzel besluit ik toch maar te gaan. Koud is het niet tenslotte. Vanwege de wind kies ik voor ‘het Koepeltje’. Deze plek ligt altijd lekker beschut al moet je wel een flink stuk lopen. Maar dat zal een stuk gemakkelijker zijn nu ik, en geen zwaar onderwaterhuis met flitser hoef mee te sjouwen, en ik 3 kilo lood heb thuis gelaten na de ervaringen tijdens de cursus ‘Trimmen voor Onderwater-fotografen’. Ik parkeer de auto vlak onder de dijk, uit de wind, en kleed me om. Ik besluit helemaal door te lopen tot de steiger, daar te water te gaan en terug te zwemmen. Scheelt weer in het teruglopen.
Eerst maar eens langs de helling en rechtsaf richting Scharendijke. Het valt nogal tegen hier. Kaal, veel kapotte oesterschelpen, nauwelijks begroeiing maar wel een paar knokkende strandkrabben en die komen er mooi op te staan.

Ik keer om en bij de zandhelling begin ik richting haventje te zwemmen. Het ziet er hier een stuk beter uit. Meer begroeiing, meer leven. Vooral de Noordzeekrabben vallen op. De meeste hebben zich helemaal ingegraven maar een jong exemplaar zit lekker aan iets te peuzelen en laat zich helemaal zien. Even verderop kom ik een mooi getekende zeedonderpad tegen. Ook de gewone zwemkrabben laten zich van hun leukste kant zien. tevreden kom ik na zo’n 70 minuten boven bij de ingang naar het strandje vlak voor het haventje.
Ik ben net omgekleed als het begint te regenen.
Thuisgekomen valt het resultaat toch een beetje tegen. Veel beelden zijn onscherp omdat ik kennelijk toch te dichtbij het onderwerp aan het filmen ben. Sorry mensen het ligt niet aan jullie bril 😉

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief