Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit- Laatste duik van 2015?

Het is weer die drukke decembermaand. Sinterklaasavond zit er aan te komen en daarna volgen nog meer drukke feestdagen dus de vraag is of het er na deze duik nog van gaat komen. Nu nog maar even van genieten dan.

 

Datum 4 december 2015
Locatie Zeeland – Anna-Jacobapolder
 

Aan het weer zal het niet liggen al staat er wel een stevig windje. Als ik een beetje in de luwte te water wil gaan moet ik het denk ik bij Anna-Jacobapolder proberen.
Bij de bootsteiger is het bijna altijd rustig. Ik zet mijn auto zo voor de picknick tafel dat ik nog een beetje uit de wind sta en kleed me om. De tafel komt daarbij goed van pas. Wat dat betreft is dit de ideale stek. Even later slinger ik mijzelf de dijk af langs het touw. Nu is het opletten geblazen want hier ligt een rijtje vervelende stenen onder water. Het zicht ziet er beter uit dan vorige keer en ik zwem om de pier heen richting haventje.
Ik ga weer eens proberen optimaal te trimmen en zo het leven op die slingerende kabels proberen vast te leggen. Maar eerst duik ik op de overal over de bodem kruipende (grote?) vlokslakken. Dat valt niet mee. Ik zit precies tussen HW en LW dus er staat nog een aardig stroompje vanuit de haven en natuurlijk kruipen ze allemaal tegen de stroom in. Uiteindelijk krijg ik er toch een paar redelijk van voren in beeld.
Nu naar de kabel. Deze hangt lekker te wapperen in de stroom. Geen wonder dat hij vol leven zit. Ik richt me eerst op een opvallend gekleurd anemoontje. Proberend horizontaal te blijven en gebruik makend van de nieuw geleerde vintechnieken probeer ik positie te kiezen. Dat lukt allemaal wel maar dan ga ik focussen op mijn onderwerp, vergeet te zwemmen en hup, ik wordt door de stroom een halve meter teruggezet.Ik blijf het echter proberen en uiteindelijk lukt het natuurlijk ook.
Voorlopig tevreden begin ik aan de terugtocht. Heen had ik stroom mee dus het zal nu wel bikkelen worden. Nou vind ik dat niet erg want ik heb het koud gekregen dus stevig doorzwemmend ga ik weer om de pier heen. Ik ben zoveel opgewarmd dat ik nog een tijdje rond de steiger scharrel maar na een uur vind ik het toch welletjes. De watertemp is 9 graden.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten