Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Fotografiereis Manado/Lembeh: reis en resorts

Duikreporter Leendert gaat op fotoreis naar het mooie Noord-Sulawesi. Niet alleen om te duiken en relaxen, hij wil ook nog iets leren van ‘onderwaterfotografiegoeroe’ Raymond.

IMG_5978-121987

Ik zit op mijn gemak thuis op de bank. De duiktas is ingepakt, de handbagage volgestouwd met fotospullen. Morgenochtend gaat om 04:30 de wekker. Dat is even minder maar met een mooie vakantie in het vooruitzicht moeten we dat maar voor lief nemen. Dan pingt mijn telefoon. Singapore Airlines stuurt een sms. de vlucht is met 1 uur en 45 minuten vertraagd. Joepieee we kunnen ook nog uitslapen! Wat een verschil met vorig jaar. Toen ging ik ook naar Indonesië maar waren er nog allerlei Corona maatregelen van kracht. Toen zat ik de avond voor vertrek nerveus te wachten op de uitslag van de PCR test. Behalve dat je je vaccinatiegegevens moet meenemen zijn er dit jaar geen Corona hobbels meer te nemen. Dat reist een stuk relaxter. Ook op Schiphol lijkt alles onder controle. We verzamelen met de groep voor de incheckbalie en worden dan door een vriendelijke medewerker in één keer langs de balies geleid. Een uurtje later staan we in de vertrekhal. Hebben we in ieder geval genoeg tijd om onze 13 euro vertragingscompensatie te besteden. Toch schieten we nog een beetje in de stress want uiteindelijk stijgen we op met een vertraging van ruim 2 1/2 uur. We moeten in Singapore nog wel een aansluitende vlucht naar Manado zien te halen. gelukkig lukt dat net. Zelfs onze bagage komt mee. We worden opgevangen door Arjen en voor we het weten rijden we door het weelderig groene landschap richting het Thalassa Manado resort. Ik deel een bungalow met Patrick en Rob. Onze onderwaterfotografie goeroe Raymond Wennekes houdt een inleidend praatje onder het genot van een Bintang biertje, we krijgen een maaltijd voorgeschoteld en daarna gaat het licht uit.

20230313_013P3132573-121987

20230321_151P3213907-121987

20230313_017P3132578-121987

De dagen daarna worden we steeds met taxibusjes naar een pier gebracht waar de duikboten liggen. het Thalassa resort ligt (niet meer) aan zee helaas maar dan wel weer in een prachtige “jungle” ambiance. Dat is wel even sjouwen met je camera maar aan de andere kant is er altijd wat te doen op de pier en we worden door de lokale bevolking steeds enthousiast begroet.

Na een week verhuizen we naar het Thalassa resort Lembeh. Dat betekent een autoritje van ongeveer een uur over een heuse snelweg (het is een tolweg dus druk is het niet) en een kort tochtje op de boot die ons naar het resort op Lembeh brengt. Onze duikspullen gaan apart mee en worden direct bij het duikcentrum afgegeven. Wat een luxe! Het resort is bijzonder idyllisch gelegen aan een ondiepe baai en de zonsondergangen zijn prachtig. Hier geen ritjes met de taxi. Je stapt vanuit je huisje bij wijze van spreken zo de boot op. Hier zou ik het wel een tijdje kunnen uithouden.

IMG_6010-121987

Helaas komt er na 2 weken een einde aan deze droomreis. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Daarover meer in een volgend verslag.

Deze trip werd verzorgd door:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief